BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,93
ALTIN 2.439,64
HABER /  MEDYA

Gülen'e çanta dolusu para olay Yeni Şafak iddiası

'Fethullah Gülen mason' iddialarının ardından Yeni Şafak bugün de başka bir bomba patlatarak 'Gülen'in Yahudi cemaatinden çanta dolusu para aldığını' öne sürdü.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- 'Fethullah Gülen'in mason olduğu'na dair belgelere ulaştığını iddia eden ve söz konusu bu belgelere haberinde yer veren Yeni Şafak, Cemaat lideri Fethullah Gülen'e ilişkin bugün bomba bir iddiaya daha yer verdi. Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün Gülen'le ilgili pek çok belge ve iddiayı 'yazı dizisi' halinde yayınlayacaklarını açıklamasının ardından, bugün söz konusu yazı dizisinin 2'inci parçası geldi. Yazı dizisinin bugünkü sayısında 'Fethullah Gülen'in Yahudi Cemaati'nden çanta çanta para aldığı ve onlara hizmet ettiği' iddia edildi. 

'GÜLEN'E ÇANTA DOLUSU PARA' İDDİASI

'Fethullah Gülen'in ilk gençlik yıllarında Masonluk yemini ettiği ve üstün hizmetlerinden dolayı taltif madalyası aldığı' iddiasına dün yer vererek gündemi sallayan ve Gülen'e ilişkin ele geçirdiklerini iddia ettikleri 'belgeleri' dizi halinde yayınlayacaklarını açıklayan Yeni Şafak Gazetesi, bugün Gezici vaiz Salih Cemal Esirger'in Diyanet İşleri Başkanlığı'na bir mektup yazarak Fethullah Gülen'in faaliyetlerine yönelik tedbir almalarını istediğini haberleştirdi. Haberde yer alan iddiaya göre, Gülen'in Yahudi cemaatinden çantayla para aldığını söyleyen Esirger, "Kendini Mehdi ilan eden bu şahıs ajan gibi çalışıyor. Bu şahıs kendini mehdi ilan ederek çevresinden maddi anlamda yararlanmakta, saf ve Anadolu çocuklarını manevi duygularını kullanarak kendi emellerine alet etmektedir" dedi.

SALİH CEMAL ESİRGER KİMDİR?

Esirger, Yeni Şafak'ın haberine göre, 'emekli öğretmen ve Diyanet'in izniyle gezici olarak camilerde vaaz veren bir alim. Cevat Rifat Atilhan'ın muhterem diye mektuplar yazdığı biri olan Esirger'in Kestanepazarı Camii'nde vaaz verdiği 1960'ta, Menderes'e yazdığı mektupları da bulunuyor. Belgeler arasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Reisi E. Sabri Hayırlıoğlu imzasıyla Esirger'e hitaben resmi yazılar da var. Esirger'in internette ilmihal içerikli fasikülleri de satılıyor.'

İşte Yeni Şafak'ın bugünkü haberinde ileri sürdüğü o belge:

fethullah-gulen-yahudi-cemaati-par-mason.20150331100121.jpg

"GÜLEN YAHUDİ CEMAATİYLE BULUŞUYOR" İDDİASI

Yeni Şafak'ın haberine göre, Esirger, mektubunda Gülen'in Yahudi cemaatiyle ilişkilerine de dikkat çekerek “Kendisi özel olarak esnaf, zanaatkar ve Yahudi cemaatiyle çok özel ilişkiler içerisinde olduğunu ve Yahudi cemaatiyle haftada iki kez toplantı yaptığını ifade etmiştir. Benim birkaç kez şahit olduğum Yahudi cemaatinden olduğu söylenen Ekrem isimli şahıstan çanta içinde para aldığını bunu da öğrencilerin barınma, yiyecek, kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için Yahudi cemaatinin her ay derneğe bağışta bulunduğunu ifade etmiştir. Kendini mehdi ilan eden bu şahsın ajan gibi çalıştığını belirtmeden geçemeyeceğim." dedi.

ESİRGER'DEN DİYANET'E ŞİKAYET MEKTUBU

İşte vaiz Salih Cemal Esirger'in Diyanet'e yazdığı iddia edilen şikayet mektubu:

“Malumdur ki İslam dini ilim dinidir. Derece derece en yüksek mertebelere kadar ince ve derin mebahisi muhtevidir. Bir taraftan öğrenilecek bir taraftan öğretilecektir. Memleket ancak imanlı ve faziletli fedakar ve hamiyetli münevver, şuurlu vatan evladıyla yaşar ve yükselir ki bu da ancak din ile manevi feyz ile olur. Yoksa dinsiz, imansız, faziletsiz ve hamiyetsiz kimseler memleket için ancak felakettir."

"AÇIKLAMALARINI HAYRETLE OKUDUM"

“Siyonizm ne şekilde olursa olsun, Müslüman nezdinde iyi gözle görülmez. Bazı ecnebi Musevilerin memaliki Osmaniye'ye gelerek bu maksadın tervici yolunda propagandada bulunmalarını doğru bulmam. Museviler kendilerinin dahi itirafında olduğu üzere memleketimizde nail oldukları muhabbet ve samimiyete dünyanın hiçbir tarafında mazhar olmamışlardır. Daima şüpheye davet eden Siyonizm mesleğini iltizam ve takip etmek hem Müslümanlık hem insanlık aleyhine hareket etmek demektir. Ekte Fetullah Gülen hocanın Museviler ve mehdilik konularındaki açıklamalarını hayretle okudum. Sizi bilgilendirmek sureti ile derhal önlem almanız gerektiği konusunda uyarma ihtiyacı hissetim."
Yahudilerden çanta içinde para aldı

cemal-esirger-d,iyanet-fethullah-gulen-mektubu.jpg

“Hocaefendi Kestanepazarı Derneği kurucularından ve aynı zamanda Said Nursi'nin hizmetinde bulunan nur talebelerindendir. Kendisi özel olarak esnaf, zanaatkar ve Yahudi cemaatiyle çok özel ilişkiler içerisinde olduğu ve Yahudi cemaatiyle haftada iki kez toplantı yaptığını ifade etmiştir. Benim birkaç kez şahit olduğum Yahudi cemaatinden olduğu söylenen Ekrem isimli şahıstan çanta içinde para aldığını bunu da öğrencilerin barınma, yiyecek, kıyafet ihtiyaçlarını karşılamak için Yahudi cemaatinin her ay derneğe bağışta bulunduğunu ifade etmiştir. Kendini mehdi ilan eden bu şahsın ajan gibi çalıştığını belirtmeden geçemeyeceğim."

"DİYANET GÖREVE!"

“Bunun gibi dinden sapmalara karşı dinimizin emrettiği birçok hüküm bulunmaktadır. Bu şahıs kendini mehdi ilan ederek çevresinden maddi anlamda yararlanmakta, saf ve Anadolu çocuklarını manevi duygularını kullanarak kendi emellerine alet etmektedir. İslamiyet ve hocalık şeref ve nezaketini korumamak resmi makamın vesikasını tanımamak saygısızlığını göstermekle binlerce cemaate huzursuzluk veren adı geçen imam hakkında gereğinin yapılmasına emirlerinizi bekler, derin saygılarımı sunarım."

YENİ ŞAFAK DÜNKÜ HABERİNDE GÜLEN İÇİN NE DEMİŞTİ?

Yeni Şafak'ın 'Gülen serisi'ni başlattığı dünkü-ilk haberinde, Gülen'in mason locasına kabul edildiğini gösterdiği iddia edilen belge, aldığı taltif madalyası, Gülen'e yapılan toplantı davetleri, dönemin milletvekili Kasım Gülek'in Masonlara yazdığı ve Gülen'in adının geçtiği mektup yer almıştı.

İşte o belgeler:

belge.20150330072927.jpg

hosgörü-davet.jpg

kulüp.jpg

taltif.jpg

kasim-gülek-mektup.jpg
 MASONLAR DERNEĞİNDEN GÜLEN AÇIKLAMASI

Yenişafak gazetesinin gündeme bomba gibi düşen Fethullah Gülen iddiasıyla ilgili Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği'nden açıklama geldi. Dernek, Gülen'in mason olduğu iddialarını yalanladı, hiçbir dönem kendilerine üye olmadığını duyurdu. Gazete, Gülen'in mason olduğu ve 1969 yılında Mason Locası tarafından üstün hizmetleri karşılığı taltif madalyasıyla ödüllendirildiğini iddia etti.

Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği, son günlerde dernekle ilgili basında ve internet sitelerinde yer alan bazı iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı. Dernek, Fethullah Gülen'in mason olduğu iddialarına da cevap verdi.

Açıklama şöyle:

"Son günlerde kurumumuza muhtelif vesileler ile yapılan haksız ve bilgiye dayanmayan atıflar üyelerimiz arasında büyük üzüntü yaratmaktadır.

Aşağıda açıkladığımız üzere: Derneğimiz ilgili kamu otoritesinin denetimi altında faaliyet göstermektedir. Belgelerimiz, yazışmalarımız ve çalışmalarımız kamu otoritesi tarafından sürekli olarak denetlenmektedir.

Derneğimizin amacı; kazanç paylaşımı olmaksızın, iyi ve erdemli insanlar arasında kardeşlik, yardımseverlik ruhunun oluşmasına; insanlığın ve toplumun özgürlük içinde düşünsel ve kültürel yönden gelişmesine, olgunlaşmasına; hakikatin aranmasına katkıda bulunmaktır.

"DERNEĞİMİZ YURT İÇİNDE VEYA DIŞINDA HİÇBİR MASONİK OTORİTEYİ KABUL ETMEZ"

Derneğimiz bu amacı benimseyen, medeni hakları kullanma ehliyetine sahip, aydın, hür fikirli, iyi ahlak sahibi, Tanrı’ya inanan, tüm dinlere saygı duyan, vatansever kişilerin ortak çabalarını birleştirir. Bu suretle ülkenin ve ulusun ilerlemesini, uyum içinde gelişmesini sağlamaya çalışır. Yurtiçinde ve yurtdışında kendisinden üstün veya kendisine eşit hiçbir masonik otoriteyi kabul etmez.

Bazı haberlerde söz edilen M. Fethullah Gülen, Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği’nin şu anda üyesi olmadığı gibi hiçbir zaman da üyemiz olmamıştır.

"DERNEĞİMİZLE BİR İLGİSİ YOKTUR"

Habere konu yazı üzerinde bulunan 'Türkiye Büyük Mason Mahfili' unvanının derneğimizle bir ilgisi yoktur. Derneğimiz o dönemin kamu otoritesinin izni ile 1973 tarihine kadar 'Türk Yükseltme Cemiyeti' unvanını kullanmış, 1973 tarihinde derneğimizin unvanı 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Büyük Locası' olarak değiştirilmiştir.

2011 tarihinden sonra ise Genel Kurul kararıyla derneğimizin unvanı 'Hür ve Kabul Edilmiş Masonlar Derneği' olarak kabul edilmiş ve halen bu unvan kullanılmaktadır. Keza Merhum Kasım Gülek de hiçbir zaman derneğimizin üyesi olmamıştır. Kamuoyuna saygı ile duyur

FETHULLAH GÜLEN'DEN MASONLUK AÇIKLAMASI: KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL...

Fatih Altaylı'nın "Size Neo İslamik Mason diyebilir miyiz?”​ sorusuna Fethullah Gülen, "Masonluk kötü bir şey değil, tabi ki diyebilirsin” yanıtını vermişti.

Yeni Şafak'ın Gülen'in Mason olduğunu iddia ettiği belgeler gündeme bomba gibi düştü. Kamuoyu sarsıcı iddiayı konuşurken, konuyla igili ilginç ayrıntı sosyal medyaya düştü.

Geçtiğimiz yıllarda Bilgi Üniversitesi rektörlüğünü yürüten ve mason olan Remzi Sanver’i Teke Tek programına konuk alan Fatih Altaylı, Fethullah Gülen hakkında çarpıcı bir detayı anlatmıştı.

"MASONLUK KÖTÜ BİR ŞEY DEĞİL"

Altaylı, “Gülen’e dedim ki, size Neo İslamik Mason diyebilir miyiz? Çünkü masonlarla paralel fikir ve amaçlarınız var dedim. Gülen’de bana döndü dedi ki ‘Masonluk kötü bir şey değil, tabii ki diyebilirsiniz’ dedi. Ben de çok şaşırdım açıkçası ve bir kaç kez yazdım bu konuyu” sözleriyle durumu açıklamıştı.

İŞTE GÜLEN'İN MASONLUK HAKKINDA YAPTIĞI AÇIKLAMASININ AKTARILDIĞI O GÖRÜNTÜLER-PLAYER'A TIKLAYINIZ



YENİ ŞAFAK'IN YENİ İDDİASI NE OLACAK? NE TÜR BELGELER YAYINLAYACAK?

Yeni Şafak Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül, dün manşette yer alan 'Fethullah Gülen'in sırlarla dolu karanlık dünyası' haberi için kendi köşesinden 'bir süre devam edecek bir yazı dizisi' olduğuna dair açıklama yapmıştı. Karagül, bu dosyaların çok gizli olduğunu ve Gülen'le ilgili pek çok bilinmeyeni ortaya çıkaracağını söyleyerek şu ifadeleri yazdı:

"CUMHURİYET TARİHİNİ TERSİNE ÇEVİRECEK BİR DOSYA..."

Yayınlanacak dosyalar sadece Fethullah Gülen ve ilişkileriyle sınırlı değil. Gülen dosyası bu haberler serisinin sadece ilk bölümü. Ardından Atatürk’le ilgili keskin bir tartışmayı yeniden açmayı, CHP’nin gizli tarihi ile ilgili ibretlik örnekleri ortaya koymayı, Menderes’le ilgili hiç yayınlanmamış trajik olaylara yer vermeyi planlıyoruz. Eğer nefesimiz yeterse, Cumhuriyet tarihini tersine çevirecek, çok vahim bir dosyayı daha tartışmaya açacağız.

fethullah-gulen-kopya.jpg

"FETHULLAH GÜLEN'İ 40 YIL ÖNCE İŞLEMEYE BAŞLADILAR" İDDİASI

Karagül'ün köşesinde kaleme aldığı yazısında, "Fethullah Gülen’den Türkiye düşmanı bir yapı çıkarıldığını", bunun da Türkiye coğrafyası üzerindeki yüzyıllık hesaplarla yapıldığını, bunu yapanların da, kırk yıl önce işlemeye başladıkları Fethullah Gülen’i, bir gün Türkiye’nin karşısına dikmeyi hesapladıklarını ve sonuç olarak bu günleri gördüğümüzü ifade etti.

"GÜLEN ÜZERİNDEN YÜRÜTÜLEN TÜRKİYE PROJESİ"

Karagül'e göre, Gülen'i, 'bu güçler gençlik yıllarında aralarına almışlar, finanse etmişler, güçlendirmişler, onunla birlikte temiz Anadolu çocuklarını bir yabancı istihbarat servisine dönüştürmüşler (...) Gülen üzerinden büyük bir Türkiye projesi yürütülmüş.'

Karagül, "Şimdilerde o yapının başkent başkent dolaşıp Türkiye karşıtı kampanya yapmalarının ve “Türkiye düşmanı” bir yapı olarak yeniden kurgulanmasının nedenlerini bu ilişkilere bakarak pekala anlayacaksınız." diyerek Gülen'in sırlarla dolu bir dünyası olduğunu iddia etti.