BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
HABER /  GÜNCEL

Gülen'den 'yazılı talimatlar'a suç duyurusu

Gülen'in avukatı, Ankara Savcısı Serdar Coşkun ve Emniyet Terörle Mücadele Dairesi Başkanı Turgut Aslan'ın yazılı talimatları hakkında suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Dün öğleden sonra Ankara Adliyesi'ne gelerek şikayet dilekçesini veren avukat Nurullah Albayrak, "Biz öncelikle bu metni hazırlayan, metni imzalayan Terörle Mücadele Daire Başkanı başta olmak üzere hukuksuz emri veren, uygulayan, azmettiren, yardım eden kişilerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bugün itibari ile suç duyurusunda bulunduk" dedi. Gülen'in avukatı ayrıca, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı hakkında da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na hem disiplin hem de adli soruşturma başlatılması için talepte bulunduklarını bildirdi.

Albayrak, adliye önünde yaptığı açıklamada "Herkesin malumu olduğu üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan bir soruşturma vardı. Bu soruşturmaya istinaden de Terörle Mücadele Daire Başkanlığı tarafından 30 emniyet müdürlüğüne bir talimat yazıldı. Bu talimatta da operasyon ve araştırma yapılması isteği talep edildi" diye konuyu özetledi. Bu metnin medyada yer aldığını ve kamuoyu tarafından bilindiğini belirten Albayrak, "Bu metni okuduğunuzda açık olarak hukuka aykırı emir olduğu ve niteliği itibariyle de kanunsuz emir niteliğinde olduğu anlaşıldığından dolayı biz öncelikle bu metni hazırlayan, metni imzalayan Terörle Mücadele Daire Başkanı başta olmak üzere hukuksuz emri veren, uygulayan, azmettiren, yardım eden kişilerle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na bugün itibari ile suç duyurusunda bulunduk." şeklinde konuştu.

SAVCI İÇİN HSYK'YA ADLİ SORUŞTURMA BAŞVURUSU

Albayrak, taleplerini ise şöyle izah etti: "Açıkça hukuka aykırı olan kanunsuz emir niteliğinde olan bu emri uygulamaktan vazgeçilmesi, geri alınması bugüne kadar bu emirle yapılan bir işlem varsa bu işlemi yapan sorumlularla ilgili de gerekli cezai işlemin yapılmasını talep ettik."

Gülen'in avukatı ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmayı yapan Cumhuriyet Savcısı hakkında da Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na hem disiplin hem de adli soruşturma başlatılması için talepte bulunduklarını bildirdi.

'İLAN EDİLMEMİŞ OLAĞANÜSTÜ HAL'

Albayrak ardından şu değerlendirmede bulundu: "Son dönemlerde ilan edilmemiş bir olağanüstü hal rejimi yaşanmakta. Neredeyse hukuk, yasalara göre değil de şahısların inisiyatifine göre uygulanmakta. Biz bundan bir an önce vazgeçilmesini ve evrensel hukuk kriterleri neyi gerektiriyorsa eğer bir suç varsa, suçlu varsa bunun delilleri varsa, gereği yasaların hukukun emrettiği şekilde yapılması, bunun dışında hiç kimsenin şahsi tasarruflarıyla siyasi değerlendirmeleriyle bağlı olduğu grubun istekleriyle hareket etmemesi, eğer böyle bir davranış içerisine girenler varsa yargı tarafından da gereğinin yapılmasını talep ediyoruz. Bunun için bugün itibariyle suç duyurusunda bulunduk. Sorumlularla ilgili biz bu işin takipçisi olacağız. Uygulayanlar varsa sonuna kadar takip edeceğiz."

'KOZMİK ODADAKİ İSİMLER TEYİT EDİLİRSE YASAL İŞLEM YAPACAĞIZ'

Bir gazetecinin "Kozmik çalışma grubu kurulduğuna dair iddialar yer aldı medyada. Çok sayıda şirketin fişlendiğine dair iddialar var. Nasıl değerlendirirsiniz?" diye sorması üzerine ise Albayrak şu cevabı verdi: "Zaten suç duyurusuna konu olan metinde açık açık yasalara göre kurulduğu belli olan okullar, dershaneler, şirketler, marketler zinciri bunlarla ilgili bir fişleme yapılması ve bunları terör örgütü kapsamına sokulması için çalışma yapıldığı belirtiliyor. Çalışma yapan bir ekibin olduğu da malum. Kozmik oda olarak tabir edilen ekip. Bizim talebimizde bunlar da var. Adı ne olursa olsun hukuka aykırı bir araya gelip bununla ilgili yasadışı işlem yapan kim olursa olsun bunların soruşturulmasını, yasalar karşısında cezai müeyyide uygulanmasını talep ediyoruz. Kozmik odada kim varsa bunlarla ilgili takipçi olacağız. O isimler teyit edildiğinde yasal işlemleri yapacağız."