BIST 9.699
DOLAR 32,59
EURO 34,85
ALTIN 2.498,19
HABER /  GÜNCEL

Gülen'den ilginç Ebu Leheb mesajı

Fethullah Gülen, yehi sohbetinde Hz. Muhammed'e zulmeden Ebu Lebeb üzerinden mesaj verdi.

Abone ol

Gülen son sohbetinde "O mütekebbir, mağrur ve neye nasıl bakacağını bilemeyen Ebû Leheb, servetiyle sarhoş olmuş; sarayıyla, villasıyla, yalısıyla zehirlenmiş bir insandı." dedi.

Çok sayıda iddianamenin 1 numaralı sanığı olan Fethullah Gülen, mesajlarını sohbetler üzerinden vermeye devam ediyor. İktidar tarafından darbe girişiminde bulunmakla suçlanan hareketin lideri Gülen, Pensilvanya'dan imalı açıklamalar yaptı.

Fethullah Gülen Herkul.org sitesinde "Bamteli: Yakın Körlüğü ve Ebû Leheb" başlıklı yeni sohbeti yayınlandı. Gülen, sohbete katılan bir dinleyicinin Ebu Leheb ile ilgili sorusuna böyle yanıt verdi:

YAKIN KÖRLÜĞÜ

-Aynı çağda, aynı toplum içinde, aynı muhitte, bazen de aynı ailede neşet eden insanı görmezlikten gelme, beşerin tabiatında vardır ki buna yakın körlüğü diyoruz. Bu yakın körlüğü en temiz, en nezih ruhlarda bile olabilir. “Emsal arasında tenâfüs olur!” sözü de bir açıdan bunu anlatmaktadır; yani birbirlerine yakın olan insanların yarışmada birbirlerine dirsek vurmaları gibi hafif bir hazımsızlık bulunabilir. Fakat bu tenafüs hissinin önü alınmazsa ve o duygu dengelenmezse, tehlikeli bir rekabete ve körlüğe dönüşebilir. İşte Ebû Leheb’de de Efendimiz’e karşı bir tenafüs hissi vardı; “Bizim Muhammed” diyordu. Böyle bir bakış onu kör etmişti ki bu yakın körlüğü dediğimiz marazdı.

-Bir de -daha önce değişik vesilelerle ifade edildiği gibi- kibir, bakış zaviyesindeki inhiraf ve ataları/öndekileri körü körüne taklit, imana girmeye mani ve imandan çıkmaya sebep olan virüslerdir ki bunların üçü de Ebû Leheb’de vardı.

İDDİANAMELERİN 1 NUMARALI ZANLISI

"Tahşiye grubu soruşturmasında usulsüzlük" iddiasına ilişkin hazırlanan fezlekede,  "Sözde Kudüs Ordusu Terör Örgütü'' soruşturması ve 2010 KPSS soruşturmasında adı şüpheli sıfatıyla yer alıyor. Gülen için kırmızı bülten çıkarılması gündeme gelirken hukuki süreç devam ediyor. Bilindiği gibi bağlı olduğu cemaati, MGK toplantılarının ardından 'kırmızı kitap' olarak nitelenen Milil Güvenlik Siyaset Belgesi'ne  girmişti.

SARAYIYLA VİLLASIYLA ZEHİRMENMİŞ BİR İNSANDI

-O mütekebbir, mağrur ve neye nasıl bakacağını bilemeyen Ebû Leheb, servetiyle sarhoş olmuş; sarayıyla, villasıyla, yalısıyla zehirlenmiş bir insandı.

-Allah, Ebû Leheb ve Ümmü Cemil gibi kin, nefret ve intikamının kurbanı, kendini tahribe vermiş, en olumlu şeyleri yıkmayı kendisi için vazife edinmiş çağın/çağların Ebû Leheblerini, Ümmü Cemillerini -murad-ı sübhanisi o istikamette ise- hidayet eylesin. Yoksa şerlerinden ümmet-i Muhammedi ve sizi (Hizmet hareketinin insanlarını) masun ve mahfuz buyursun! Vesselam…"

EBU LEHEB KİMDİR?

Ebu Leheb (Arapça anlamı alevlerin babası, ö. 624), tam adıyla Ebu Leheb bin Abdulmuttalip veya asıl adıyla Abduluzza, İslam dininin peygamberi Muhammed'in amcasıdır. İslam dinine karşı olduğu için, Muhammed'e karşıt bir tavır almıştır.

Ebû Leheb Hz. Peygamber’i her yerde takip ederek sözlerini yalanlamaya, onun bir sihirbaz ve yalancı olduğunu, kavmini birbirine düşürdüğünü, sözlerine itibar edilmemesi gerektiğini söylemeye devam etti. Kendisinin ve karısının Resûl-i Ekrem’i rahatsız eden bu hareketleri üzerine Tebbet sûresi nazil oldu. Nüzul sırası dikkate alındığında ilk defa bu âyetlerle bir müşrikin ismen zikredilerek karısıyla birlikte tehdit edildiği görülür. Sûrenin nazil olması üzerine Ebû Leheb’in oğulları babalarının emriyle, evli bulundukları Hz. Peygamber’in iki kızını boşadılar.

Bedir Savaşı'ndan kısa bir süre sonra çiçek hastalığından öldü. Kimse yaklaşmaya cesaret edemediğinden, kokuşan cesedi, oğulları tarafından hiçbir tören yapılmadan gömüldü.

TEBBET SURESİ'NDE EBU LEHEB

=Kuran-ı Kerim'in 111. suresi olan Tebbet Suresi (aslı Mesed veya Leheb Suresi'dir), Ebu Leheb ve karısı için inmiştir. Yeğenine engel olduğu için o ve karısı bu surede şiddetli şekilde kınanmıştır.

Tebbet Suresi:
1. ayet: (Ebu Leheb'in elleri kurusun (yok olsun o), zaten yok oldu ya)
2. ayet: ( Ne malı ne de kazandığı onu kurtaramadı)
3. ayet: (O, alevli bir ateşe girecektir)
4. ayet: ( Karısı da odun hamalı olarak )
5. ayet: (Boynunda da hurma lifinden bir ip olduğu halde)