BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Gülen Tuncay Özkan'ı böyle tehdit etmiş derini yüzüp...

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Fetullah Gülen'in kendisini yıllar önce tehdit ettiğini açıkladı. Gülen, Özkan'a 'Derini yüzüp ot basacağım' demiş!

Abone ol

CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, Habertürk TV ekranlarında yayınlanan Akılda Kalan programında Veyis Ateş'in sorularını yanıtladı.

Özkan, Gülen'le röportajını anlatırken Fethullah Gülen'in kendisine kamera arkasındaki sözlerini, "Bana 'senin derini yüzüp ot basacağım' dedi. 'Bunu senin yanına bırakmayacağım' dedi" ifadeleriyle anlattı.

İşte Tuncay Özkan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"10 Mart benim özgürlüğümün üçüncü yılı. Siyasetçinin sorumlulukları vardır. Parlamento dışı denetim organısınız ve o koltuğun hakkını vermelisiniz. Bireysel bir yok siyasette. Buraya geldiğimize göre bu yerin hakkını vermek üzere bir yolculuk yapacaksınız. Yoksa topluma karşıt sorumluluğumuz çok fazla olur ve onun altından kalkamazsınız. 30 -40 yıllık tanışıklığımız olan insanlarla meydanlarda televizyonlarda kavga ediyoruz.

"ALTI YAŞINDA GAZETECİ OLACAĞIM DEDİ"

"Altı yaşında Malazgirt okulunda öğretmenim bana sordu. Gazeteci olacağım dedim. Galiba babamın matbaacı olmasından gelen bir şey. Sonra ideolojik bir şey olarak içime yerleşti. Gazeteciler hep o gerçeğin peşinden koşan insanlar. Bir hayranlık olağanüstü bir saygı. Evde Bülent Ecevit'in yazıları okunuyordu. Mete Akyol'un yazıları okunurdu. Bunlar beni çok etkiliyordu.

FAİLİ MEÇHULLERİ YAZDI HEDEF OLDU

Türkiye'de faili meçhul cinayetleri ilk yazan benim. 22 tane kitabım var. Türkiye'de Veli Küçük ile ilgili 320 tane haber yapmışım. Bütün bunlar bir şey. Aynı zamanda bir karalama kampanyası da. Ama bunların hiç biri tutmadı. Herkes bizi görüyor. Sorduğumuz soruyu herkes görüyor. Ekran karşısında tek bir yalan söylemedim. Yanlışlarım olmuştur, özür dilediğim olmuştur. hakikate duyduğum saygı kendi hayatıma duyduğum saygıdan fazladır. Susurlukla ilişkililer diye 58 kişilik bir liste yayınladım televizyonda. 56. sırada Fetullah Gülen'in adı var. Yayınladığımız an Kanal D'nin santrali kilitlendi. Dışarı çıkış yapamıyoruz. Patron telefon etti. Dedim haber doğru. Belgesi burada. Bir televizyon kuruluşu düşününki dışarıya telefon edemiyor. Ve haber benim. Gülen söz hakkı istiyorum dedi. Gittim görüşmeye içeri girdim. Bana 'senin derini yüzüp ot basacağım' dedi. 'Bunu senin yanına bırakmayacağım' dedi. Ben ilk bunlar kötüdür zararlıdır haberimi 83'te yaptım. Bir süre sonra İhsan Kalkavan geldi, bana dedi ki tekrar gel. Dedim gelmem çünkü tekme, yumruk, hakaret her şey var. Önemli bir şey söyleyecek deyince tekrar gittim. Bana dedi ki 'senden özür dileriz haber doğruymuş' dedi. 'Bize bu kumpası kuran bu ihaneti yapan Necmettin Erbakan'dır' dedi."