BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  GÜNCEL

Gülen talimatı böyle vermiş! Büyükelçi öldürülmeden 1 gün önce...

ANKARA'da katıldığı resim sergisinde polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından öldürülen Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un Gülen'in talimatı ile öldürüldüğü iddia edildi. Gülen bakın 1 gün önce ne yazmış...

Abone ol

RUSYA'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a suikast düzenleyen polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş'ın eylemiyle, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in uyuyan hücrelerini uyandırdığı ortaya çıktı.

Sabah'ın haberine göre; Suikastın, terörist başı Gülen'in son dönemde vaazlarında dile getirdiği "canlı bomba eylemi mülahaza edilebilir", "Eğer yapılacaksa böyle bir fedailik, çarparız kendimizi ateşe ve yok oluruz" söylemlerinin ardından gerçekleştirilmesi dikkat çekti.

TALİMAT SON VAAZDA

Terörist Gülen'in Büyükelçi Karlov'un öldürülmesinden bir gün önce yayımladığı son vaazı adeta saldırının talimatı oldu. "Kalbe oklar saplanırken" başlıklı vaazda, terörist Gülen, "gerekirse feda olun" talimatı verdi. Bir gün sonra ise Karlov suikasta uğradı.

EMNİYET ALARMDA

Emniyet birimleri, Büyükelçi Karlov'a yönelik saldırıyı, kripto isimlerin harekete geçtiğinin açık sinyali olarak değerlendirdi. Emniyet ve istihbarat birimleri suikast olayından sonra, hassas bölgeler ve devlet büyüklerinin korunması ile ilgili acil kodlu yeni güvenlik aşamasına geçti. Koruma görevi yapan polis ve askerler hakkında aylık düzenli güvenlik soruşturması raporu düzenlenecek, şüpheli görülenlerin görev yeri hemen değiştirilecek ve hakkındaki inceleme derinleştirilecek. Terörist Gülen geçtiğimiz ayın sonunda müritlerine verdiği bir vaazda intihar fetvasında bulunarak, mücadeleleri için kendi söylemiyle "fedaileri"nin bedenlerini ortadan kaldırmalarını emretti.

GÜLEN TALİMATI BÖYLE VERDİ

Gülen son vaazı adeta saldırının talimatı oldu. "Kalbe oklar saplanırken" başlıklı vaazda, terörist Gülen, "gerekirse feda olun" talimatı verdi.