BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.497,40
HABER /  POLİTİKA  /  SP

Gülen Saadet'i ele geçiriyor iddiası!

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre kararının ardından sular daha da ısındı.

Abone ol

Saadet Partisi'nde olağanüstü kongre kararının ardından sular daha da ısındı. 650 delegenin olağanüstü kongre için imzasının verilmesi ile birlikte Kurtulmuş’un Genel başkan olarak kalamayacağı tartışılıyor.

Ancak Erbakan ve ihtiyarlar, Numan Kurtulmuş ile bundan sonra yola devam edilmeyeceğinin kesin olarak anlaşıldığını söylüyorlar. Partide 'ihtiyarlar' olarak tanımlanan kesimin Kurtulmuş’a kesin olarak karşı çıktığı, “Artık samimiyetine inanmıyoruz. Söylemesi yetmez, bizi ikna etmesi gerekir” dediği öğrenildi. İddiaya göre bunun sebebi ise Kurtulmuş’un Fethullah Gülen ile ilişki kurup iktidar pazarlığı yapması.

Bürokrat Haber'e ulaşan bilgilere Numan Kurtulmuş’un partiyi Milli Görüş çizgisinden uzaklaştırdığı iddialarının arkasından en önemli argüman, Fethullah Gülen cemaatiyle ilişki kurduğu. Erbakan kanadının iddiasına göre Numan Kurtulmuş, Fethullah Gülen’e çok yakın iki isimle bir araya geldi ve iktidar için pazarlık yaptı.

Kurtulmuş, bu iddianın ardından GİK toplantısında “İki şey söylersem iktidarız” dedi. Erbakan kanadı, kongrede beyaz listede yer alan isimlerin tabanın tanımadığı ve çok fazla bilinmeyen isimlerden olması da buna delil olarak gösteriliyor. Yine Kurtulmuş’un GİK üyeliği için Zaman Gazetesi Yazarı Ali Bulaç’a teklif götürmesi de bu bağlamda değerlendiriliyor. Bu düşünüceye göre Kurtulmuş’un Gülen’e yakınlaştığını fark eden Erbakan, ipini çekmek için harekete geçti.

Ancak Numan Kurtulmuş ekibine göre ise bu iddia, Erbakan ekibinin partiyi ele geçirmek ve kendilerini tasfiye etmek için kullandığı bir argüman. Milli Görüş tabanı, 'parti Gülen'in eline geçiyor' yaygarası ile Kurtulmuş'a karşı örgütleniyor. Böylece Kurtulmuş'un tabandaki karizmasına darbe vurulmak isteniyor.