BIST 9.461
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.494,67
HABER /  MEDYA

Gülen röportajındaki Cebrail bakın kim çıktı?

Çok tartışılan röportaj için Gülen'in yıllar sonra açıklama yaparak Cebrail'in gazetede çalışan bir kişi olduğunu söylemiş.

Abone ol

Star gazetesi yazarı Elif Çakır, köşesinde Fethullah Gülen'in Cebrail'den bahsettiği o röportaj için yıllar önce bir açıklama yayınladığını yazdı. İddiaya göre röportaj tepki çekince Gülen cemaat içi bir video yayınlayarak söylediklerini inkar etmiş.

Kadir Mısırlıoğlu'nun kitabında yer verdiğine göre Gülen, Cebrail diye bahsettiği kişinin melek değil gazetede çalışan bir kişi olduğunu söylemiş.


Elif Çakır iddiayı şöyle aktardı;

İlahi Hocaefendi! Meğerse o Cebrail o Cebrail değilmiş iyi mi? Gülen diyormuş ki ‘cemaat içi’ tevil kasetinde “O Cebrail bizim gazetede çalışan Cebrail"

Fethullah Gülen o röportajda da oldukça mağdur ve mağrur! Dehşet dolu sözler sarfediyor Gülen!

Neyse...
Bu röportajı verdikten sonra biraz tepki mi aldı? Yoksa o dönem yanında olan danışmanlarının uyarısıyla mı bilmiyorum... Tevil etmiş Savaş Ay röportajını ve Cebrail’in aslında Aleyhisselamlı Cebrail değil başka Cebrail olduğunu açıklamış...

Açıklarken ‘Haşa!’ derken ağladı mı bilmiyorum... Kadir Mısıroğlu’nun “Tarihten günümüze: Tahrif Hareketleri” isimli kitabının III. cildinin 323-324 nolu sahifelerinde bu röportajın ‘cemaat içi özel bir kasetle’ tevil edildiğinden bahsediliyor.

“Cebrail gelse parti kurdum dese, desteklemem buyurdunuz. Bundan kastınız Cebrail (AS) mıydı?” sorusuna Gülen’in yanıtı şöyle olmuş:

-“Haşa! Bizim gazetede Cebrail adında bir arkadaş çalışır, ‘O’nu çok severim. O’nu kastettim.”

Kitaptaki tevil bilgisi doğruysa garabet daha büyük demektir...


gulen-cebrail.20140305055500.jpgErdoğan'ın yerden yere vurduğu Gülen röportajı TIKLA İZLE

Fethullah Gülen'in 1995 yılında Savaş Ay'a verdiği o röportaj da ne dedi? İşte Gülen'in olay yaratan röportajı

ELİF ÇAKIR YAZILARI