BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 35,05
ALTIN 2.324,50
HABER /  GÜNCEL

Gülen: İzzetle ölmek daha iyidir

Fethullah Gülen, yayınlanan son sohbetinde taraf değiştirenleri eleştirdi, üstü kapalı iktidara mesajlar verdi.

Abone ol

Fethullah Gülen, Allah'a kul olmak yerine saray kulu olmayı tercih edenlere yüklendi.

İki günlük mutluluk için yön değiştirenleri kaypak olarak niteleyen Gülen, "Bir mümin bir münafıktan özür dilemez" açıklamasını yaptı. 

Hz. Muhammed döneminde yaşayan münafıkların lideri Abdullah İbn Übey İbni Selül'ü anlatan Gülen, "Günümüzde onun binlercesi var. Hem de serkarlar arasında. Dümende oturanlar arasında." ifadesini kullandı.

Fethullah Gülen'in sohbeti 'herkul.org' isimli internet sitesinde "İzzetle Yaşamalı ve Hizmet Ederken Ölmeli!.." başlığıyla yayınlandı. İşte öne çıkan başlıklar:

SARAY KULU OLARAK GİTMEMELİ

-Allah'a doğru gitme adına böyle bir yol varken, bence miskince gitmemeli, dünya kulu olarak gitmemeli. Saman servet kulu olarak gitmemeli, saray kulu olarak gitmemeli. Makam mensıp kulu olarak gitmemeli. Allah kulluğundan geçen hürriyetini hiçbir şeye feda etmemeli.

MÜMİN SURETİNDEKİ NİFAKA YELKEN AÇMIŞ İNSANLAR

-Kulluklardan sıyrılmanın yolu Allah’a samimi kulluktan geçer. Günümüzün insanının, hatta mü’min suretindeki nifaka yelken açmış insanların, kaybettikleri alan da işte bu alandır. Bir türlü şeye kulluk yaptıklarından dolayı yürekten Allah’a kul olamıyorlar. Mesele kendilerine dokunduğu zaman hezeyanlara giriyor, stres yaşıyor Freud tabiriyle anguazdan anguaza (paniğe kapılma şeklinde görülen fiziksel ve ruhsal rahatsızlık) geçiyorlar.

İZZETLE ÖLMEK DAHA İYİDİR

-Muvakkat, bir-iki günlük mutluluk için yol yön değiştirme kaypaklıktır ve muhakemesizliktir. Öyle olmaktansa izzetle ölmek daha iyidir. 

MÜNAFIKLARIN ALGI OPERASYONU

-Münâfıkların önderi Abdullah İbn Übey İbni Selül idi. Peygamberimizin hicretinden önceki liderlik konumu sarsıldığı için, ömrünün sonuna kadar O’nu çekemedi. Her fırsatta mü’minler arasında fitne çıkarmaya çalışır, onların kuvve-i maneviyelerini kırmaya uğraşır, günümüzdeki moda tabirle sürekli algı operasyonları yapardı.

BİR MÜMİN BİR MÜNAFIKTAN ÖZÜR DİLEMEZ

-Tarihî tekerrürler devr-i daimi içinde dünden bugüne olagelen şeyler hep olagelmiştir; bugün de olacak bunlar, yarın da olmaya devam edecektir. Öyleyse bize, durduğumuz yerde sâbit-kadem olmak düşer.

-Son ferdine kadar.. Herkesi ifnâ etseler, en son fert bile orada yine merhum Kutup gibi diyecek ki: “Bir mü’min katiyen bir münafıktan özür dilemez!..” Bir mümin bir münafıktan özür dilemez.. ayağına gitmez.. temennada bulunmaz.. “Senin dediğin gibiymiş!” demez.. değişik yâvelere düşmez!..