BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,56
HABER /  GÜNCEL

Gülen hedef mi gösterdi kim bu taşhiyeciler?

Nur cemaatinin Tahşiyeciler koluna operasyon düzenleyen polislere gözaltı kararı mı çıkacak? Peki kim bu taşhiyeciler?

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Taşhiyecilerin lideri Mehmet Doğan'ın kendisine kumpas kurmakla suçladığı polislere operasyon mu yapılacak?

Cemaate yönelik operasyonları önceden duyuran twitter fenomeni Fuat Avni, yine ortalığı karıştıracak iddialarda bulundu.

Cemaate yönelik 12 Aralık günü kapsamlı bir operasyon olacağını yazan Avni'nin bugün attığı tweetlerden birisi dikkat çekiciydi.

Avni twitter hesabından "El-Kaide kapsamında Tahşiyeciler grubuna operasyon yapan polis ekibi de gözaltı listesinde yer alıyor." diye yazdı.

Peki bu taşhiyeciler? Kamuyonun tanımadığı bu grup ve lideri neyle suçlanıyordu?

KUMPAS KURULDUĞUNU İDDİA EDİP SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMUŞTU

Son olarak Ağustos ayında Nur hareketinin kolu Tahşiyecilerin lideri 66 yaşındaki Mehmet Doğan, haklarındaki ithamlarla igili savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu.

22 Ocak 2010'da Türkiye çapında El Kaide bağlantılı yerlere düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ve 17 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurusunda, "Emniyet raporlarında ve devletin elindeki belgelerde açıkça görüleceği üzere paralel yapının hedef gösterdiği kişiler o zamana kadar asayişi ihlal edecek bir tek hadiseye dahi karışmamıştı. Çevrelerinde güzel ahlaklı olarak bilinen kişiler, bir gecede terörist ilan edildi. Dehşetli bir komplo ve senaryo hayata geçirildi. Biz yalnızca hakkın tecelli etmesini istiyor, suç duyurusunda bulunuyoruz" denildi. 

Gece yarısı operasyonuyla gözaltına alınan Tahşiyecilerin lideri 66 yaşındaki Mehmet Doğan ise "Gözümde yüzde doksan oranında görme kaybı var. Ayrıca MS hastasıyım başkasının yardımı olmadan hareket dahi edemem. Şimdiye kadar örgüt kurmadım da 66 yaşından sonra mı örgüt kuracağım" diye konuştu.

GÜLEN HEDEF GÖSTERDİ İDDİASI

Fethullah Gülen'in 6 Nisan 2009'da internet sitesine konulan bir konuşmada hedef gösterilen Tahşiyeciler, aradan bir yıl geçmeden operasyona uğradığı iddia edildi. Gülen'in, "Türkiye'de de Hizbulvahşetten sonra El-Kaide'yi icat ettiler. Yarın daha başka şeyler de icat edebilirler. Mesela Tahşiye diye bir şey icat edebilirler. Onları güçlendirirlerse ellerine silahlar da verebilirler. Adlarına da Tahşiyeciler derler. Sonra da Kalaşinkoflar verirler ellerine, iki yerde bir şey yapınca bunlar. Demek ki imkân bulunca bunlar da silahlanabiliyor. İnsanlara terörist damgasını vuracaklar orada" dediği konuşmasından bir süre sonra Samanyolu TV'de yayımlanan 'Tek Türkiye' isimli dizide 'Karanlık Kurul'un icat ettiği Tahşiye Örgütü ismi kamuoyuyla paylaşıldı. Emniyetteki teknik takibin ardından yasa dışı El Kaide mensuplarının deşifresine yönelik 22.01.2010 tarihinde eş zamanlı olarak başlatılan operasyonda gözaltına alınanlar arasında Doğan da vardı.

DİNLER ARASI DİYALOĞA KARŞI

Doğu'da Molla Muhammed olarak anılan Mehmet Doğan, Fethullah Gülen'in çeşitli fikirlerine karşı çıkışı ile bilinen bir emekli imam. Doğan, özellikle dinler arası diyalog olarak adlandırılan uluslararası projelere muhalefetiyle tanınıyor.

TAHŞİYECİLERİN SAVUNMASI

Tahşiyeci cemaatinin bu süreçteki savunması da dikkat çekiciydi. Liderlerinin yargılandığı duruşmalar için yaptıkları savunmada cemaate göre sohbet evinde bulunan el bombalarının üzerinden polislerin parmak izi çıktı. İki hukuk profesörü bombaların bulunduğu aramaların hukuksuz olduğunu rapor etti ve aramalardan elde edilen delillerin ceza muhakemesinde kullanılamayacağını kaydetti. Raporda Prof. Dr. Adem Sözüer ve Doç. Dr. Mahmut Koca'nun imzası var. Raporda, grubun dini ve siyasi söylemlerinin tehlikeli olduğu ve gelecekte bir terör örgütü olabilecekleri tahminine dayalı olarak kişilerin yargılanmasının ifade ve örgütlenme özgürlüğünün ihlali anlamına geldiği belirtildi. Mehmet Doğan 17 ay sonra tahliye olsa da hakkındaki yargılama halen devam ediyor.