BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

Gülen: Güzel şeylerin arefesinde bulunuyoruz

AK Parti'nin tek başına iktidarı kaybettiği seçim sonrası Fethullah Gülen'in son sohbetinden ilginç mesajlar.

Abone ol

Fethullah Gülen 7 Haziran seçimleri sonrası ilginç mesajlarına bir yenisini daha ekledi: "Evet değişik güzel şeylerin arefesinde bulunuyoruz."

Gülen yine seçimin olduğu gün yayınlanan "Tarih Şuuru ve Sulh Ruhu" başlıklı sohbetinde, "Firavun da kendini çok güçlü görüyordu; Hazreti Musa (aleyhisselam) ve bir avuç Musevî karşısında gark olup (yıkılıp) giderken, döndü sığındı ama artık iş işten geçmişti" demişti. Gülen'in isim vermeden Erdoğan'a firavun yakıştırması yaptığı iddia edilmişti.

Çok sayıda iddianamede 1 numaralı zanlı olarak geçen Gülen, sohbetlerinde mesaj vermeye devam ediyor.  Fethullah Gülen’in herkul.org sitesinde "Hızır Çeşmesi ve Ramazan" başlıklı yeni bamteli sohbeti yayınlandı. İşte o açıklamalar:

AREFEDEYİZ

Bu türlü şeylerin arefesinde olabileceğimiz ümidini yaşamalı ve bu ümidi hep korumalıyız. Allah dilerse yapar; “Bir şeyi dilediğinde O’nun buyruğu, sadece “Ol!” demektir, hemen oluverir!..“ (Yâsîn, 36/83) “Kün fekân” (‘Ol’ dedi hemen oluverdi!..) hakikati, O’nun varlığı var etme tezgahıdır. “Kün” (ol) deyince her şey oluverir.

Evet değişik güzel şeylerin arefesinde bulunuyoruz. Ama unutmayın, yine de oruç gibi bir sıkıntısı vardır arefenin… Yani o eltâfın, güzel şeylerin dalga dalga gelmesinden evvel bir kısım sıkıntılar da vardır. Fakat inşaallah şafaklar söker ve söken şafakları güneşler tulûlarıyla taçlandırırlar. Ümit ediyoruz. Baştan dendiği gibi, Allah bir kapı bend ederse, bin kapı eyler küşâd (açar.) Bin kapı küşâd edecekse, o bin kapının, milletimize, insanlık âlemine ve hizmetimize açılması için biz de o mevzuda bir şeyler (kavlî, fiilî ve hâlî dualar) yapalım!..