BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,78
ALTIN 2.509,40
HABER /  GÜNCEL

Gülen: Erdoğan günah deryasında

Fethullah Gülen Bamteli'nin Bamteli sohbetinde o dönem Başbakan olan Erdoğan'ın 2011'deki Güney Afrika ziyaretini anlattı.

Abone ol

Fethullah Gülen, hasedine yenik düşmekle suçladığı Erdoğan'ın günah deryası içinde olduğunu iddia etti.

Fethullah Gülen, Başbakan Erdoğan'ın 2011'in ekim ayında Güney Afrika ziyaretinde Nizamiye Külliyesi'ni ziyaret etmemesini sert sözlerle eleştirdi.

Hükümet cemaat ilişkilerinin limonileştiği başladığı dönemde Başbakan Erdoğan'ın Güney Afrika ziyareti Gülen'in son sohbetinin konusu oldu.

DEMİREL, ÖZAL ECEVİT VE GÜL'E ÖVGÜ

"Emanet" başlıklı Bamteli sohbetinde Gülen, Cemaat'in yurt dışı faaliyetlerine destek verdiğini söylediği Süleyman Demirel, Turgut Özal, Bülent Ecevit'e övgüler yağırdı.

7 Şubat MİT krizi ve 17 Aralık operasyonları sonrası iktidar partisi ile köprüleri atan Gülen'in hedefinde Erdoğan vardı. Abdullah Gül'ün Cemaate sahip çıktığını belirterek teşekkür eden Gülen, devamında şunları söyledi:

GÜLEN: HASEDİNE YENİK DÜŞÜYOR

"Ama birileri de var ki!.. Güney Afrika’da Selimiye’nin tipik bir örneği inşa ediliyor; külliye, sağlık sitesi, yurt, okul yapılıyor. O ülkeyi gezmeye gidiyor; o külliye duvarının kenarından geçiyor. Rica ediyorlar, “Bir içeriye girseniz?!.” İnadından içeriye girmiyor, hasedine yenik düşüyor. Daha sonra da o haset ona daha korkunç tahribatlar yaptırtıyor. O hasedin önü alınamayan çağlayanına bir kere yelken açtıktan sonra, günah deryasından, haset deryasından, hemz ü lemz deryasından geriye dönmeye fırsat bulamıyor.

*Kur’an-ı Kerim ferman buyuruyor:  “De ki: Herkes yaratılışına göre davranır, kendi karakterinin gereğini sergiler.” (İsrâ, 17/84) Biri “Yapın, açın!” der. Öbürü de üst üste “Kapatın, yıkın, önünü alın, durdurun bunları!” der, “Çünkü bunlar dünyayı sulayacaklar, toprağın kuvve-i inbâtiyesinde yeni bağlar ve bahçeler meydana getirecekler; zinhar buna fırsat vermeyin. Zira tımar ederlerse, bu hâristan (dikenlik) gülistana döner, bostana döner, bağistana döner. Benim ne gülistana, ne bostana, ne de bağistana tahammülüm yoktur, çünkü ben bir hâr (diken/lik) çocuğuyum, bana da hâristan düşer!” Sana hâristan düşsün!.."