BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,17
ALTIN 2.244,46
HABER /  GÜNCEL

Gülen Erbakan'ı derginin kapağında görünce

Muharrem Coşkun'a konuşan Prof. Dr. Ahmet Keleş, Fethullah Gülen'in Erbakan'la ilgili bir anısını anlattı.

Abone ol

Gülen cemaatinin bir dönem önemli isimleri arasında yer alan Prof. Dr. Ahmet Keleş, Erbakan üzünden paşadan fırça yiyen Fethullah Gülen'in sinirden Aksiyon dergisini dergiden sorumlu kişiye fırlattığını söyledi.

Star Gazetesi’nde Muharrem Coşkun’un hazırladığı “28 Şubat’ın Gülen’i” yazı dizisinde ilginç bir detay ortaya çıktı.

28 Şubat'ın yıldönümü dolayısıyla Muharrem Coşkun'un yazı dizisinde soruları yanıtlayan bir dönem Gülen'e en yakın isimler arasında yer almış olan Prof. Dr. Ahmet Keleş, Gülen-Erbakan ilişkisi hakkında çarpıcı bilgiler verdi. Ahmet Keleş o günü şöyle anlatıyor:

“En önemli tarihi dönüm noktası Refah Partisinin birinci parti olarak çok oy alması olmuştu. Seçimden hemen sonraki hafta Aksiyon dergisi Türkiye seçim haritası ve Erbakan hocanın resmini kapak yaparak çıkmıştı.

Biz de tam o hafta İstanbul’da beşinci katta toplantıdaydık. İçeriye elinde Aksiyon dergisiyle girdi. Dergilerden sorumlu kişi Halit Esendir isimli bir arkadaşımızdı.

"PAŞA AKŞAM BANA NELER SAYDI DÖKTÜ HABERİNİZ VAR MI?"

Ona doğru yöneldi, Aksiyon dergisini yüzüne fırlattı ve şöyle dedi: “Bir daha bu dergiyi çıkarmayın! Biz bu dergiyi Erbakan hocayı kapak yasın diye çıkarmıyoruz! Bu dergiyi eline almış bir paşa akşam bana neler saydı döktü haberiniz var mı?” Kelimesi kelimesine hatırlıyorum. Çünkü kanım donmuştu ve kendi kendime “yok artık” demiştim.”