BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,01
ALTIN 2.326,03
HABER /  GÜNCEL

Gülen: Dünyada cezalarını çekecekler

14 Aralık operasyonu iddianamesinde 1 numaralı şüpheli olarak geçen Gülen son sohbetinde cemaate 'yola devam' mesajı verdi.

Abone ol

Tahşiye davası kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan Fethullah Gülen yine ilginç açıklamalarda bulundu.

Cemaate yönelik tepkilere değinen Gülen, "Bazılarının fiilleri zulüm seviyesinde olmuşsa, dünyada cezalarını çekecekler" dedi. 

Herkul.org sitesinde yayınlanan son sohbet "Endişe, Ümit ve Tevekkül" başlığıyla yayınlandı. İşte bazı başlıklar:

SÖVMEYİ TAHAYYÜL BİLE ETME

-İncitseler de incinme! Sövseler de, sövmeyi tahayyül bile etme! Nöronlarına hâkim isen, rüyalarına bile girmesine meydan verme! Muktezâ-yı beşeriyet olarak, hayaline gelip çarpabilir o türlü olumsuz esintiler. Hemen sıyrılmaya bak onlardan!

BİZDE SAVRULMA MEYDANA GETİRİYORSA

-Başkalarının insanlık dışı tavırları ve davranışları bizi önüne katıp, aynı düşünce ve aynı anlayışa sevk ediyorsa, irademiz zayıf ve ayağımızı sağlam yere basamıyoruz demektir. Elin âlemin savulması veya savrulması bizde savrulma meydana getiriyorsa, sabitkadem değiliz demektir.

VARSIN ELLİ TÜRLÜ İFTİRAYA BAŞVURSUN

-Varsın herkes kendi karakterinin gereğini yapsın, söylesin, yazsın, çizsin; elli türlü iftiraya başvursun; yalanın katmerlisini söylesin. “Yalan bir lafz-ı kâfirdir” diyor çağın müceddidi; yalan, münafıkların da en birinci sıfatı. Kimileri yüz defa yalan söylese de bu sizi tek bir yalan söylemeye sevk etmesin! Başkalarının öyle bir kâfir sıfatını irtikâp etmesi, onu sizin irtikâp etmenizi mubah kılmaz. Haram her zaman haramdır.

DÜNYADA CEZALARINI ÇEKECEKLER

-"Herkes karakterinin, maddî manevî donanımının gereğini sergiler. Yol bakımından kim dosdoğru hidayet üzerinde, onu Allah bilir!” (İsrâ, 17/84) Kendimizi Allah’ın bilmesine göre ayarlamak mecburiyetindeyiz. Madem Allah biliyor her şeyi, onları da biliyor, sizi de biliyor! Herkese yaptığına göre muamele edecek. Bazılarının fiilleri zulüm seviyesinde olmuşsa, dünyada cezalarını çekecekler. Küfürse, mahkeme-i kübrâya bırakılacağını yine Hazreti Pîr-i Muğân, Şem-i Tâbân ifade buyuruyor. Bize mü’mince nezaketimizi korumak düşer.

YILMADAN İŞİNİZİ DEVAM ETTİRMEYE BAKMALISINIZ

-Öyle görülüyor ki, imana ve Kur’an’a gönül vermiş, bir yönüyle millî dinî mefkûrelerini bayraklaştırmaktan, Hazreti Pîr’in ifadesiyle o yüksek gâye-i hayallerini realize etmekten başka bir mülahazası olmayan insanlara bundan sonra da gelen çelme takacak, giden çelme takacak. Bazıları kündeye alacak; bazıları el ense yapacak. Fakat siz bütün bu oyunlara gelmemeye bakarak, Allah’ın izni ve inâyetiyle, sürekli, hiç yılmadan işinizi devam ettirmeye bakmalısınız.

1 KAYBA KARŞILIK 10 TANE İNSANI ZİMMETLEYİN

-Bir yerde bir yıkıntı çöküntüye sebebiyet verdilerse hemen diğer alternatiflerinizi harekete geçirerek Allah'ın izniyle bir kayba karşılık 10 tane kazanç elde edeceksiniz. Onlar bir tane sizden koparıp alacaklar kendi hesaplarına. Fakat siz zimmetleyip 10 tane insanı zimmetleyip Allah'ın izni inayetiyle etrafınızda halkalanmasını sağlayacaksınız.