BIST 9.645
DOLAR 32,57
EURO 34,88
ALTIN 2.433,25
HABER /  DÜNYA

Gülen değil Nurculuk yasak!

Rus mahkemesinden ilginç karar.. Rusya Yüksek Mahkemesi, Rusya Başsavcılığı’nın başvurusunu değerlendirdi.

Abone ol

Rusya'da gece saatlerinde yayınlanan bir haberde "Fethullah Gülen cemaatine bağlı grupların faaliyetlerine yasaklama kararı çıktığı" açıklandı. Ancak bu sabah haberi yazan muhabir yasağın sadece Nur cemaatine geldiğini, Gülen'le ilişkilendirilmediğini söyledi.

Rus haber ajansı Ria Novosti gece saatlerinde yayınlanan 'Nurcular'la ilgili dava haberinde yer alan Fethullah Gülen'le ilgili yorumların kendilerine ait olmadığını, gece haberi kaleme alan editörün bir yıl önce başka basın yayın organlarında yer alan iddiaları dikkat etmeden habere eklediğini açıkladı.

Ajans Uluslararası Redaktör Yöneticisi Andrey Nizamuddinov davanın görülmesinin ardından gerekli düzeltmeleri yaparak haberi servise koyacaklarını söyledi.

Nitekim gazete dava sonrası yerel saatle 16:26'da servise koyduğu haberde konunun daha önce devam eden Said Nursi'ye ait tercümelerin yasaklanması ile ilgili davanın devamı şeklinde verdi.

Mahkeme 'Nurcular' olarak nitelediği grubun 'radikal' bir yapılanma olduğu gerekçesi ile Rusya topraklarında yasaklama getirdi.

Mahkeme oturumuna başsavcılığın yanı sıra Adalet Bakanlığı ve Federal Güvenlik servisinden de temsilcilerin katıldığı kaydedildi.

Haberde mahkemede 'Nurcular'ı temsilen kimsenin bulunmadığı, davanın da 10 gün içinde temyize açık olduğu belirtildi.

Ajans haberinde uluslar arası istihbarat raporlarına göre 'Nurcular' olarak bilinen grubun kimi terör faaliyetlerde bulunduğu düşünülen 'Bozkurt' olarak bilinen örgütle irtibatlı olduğu bilgisine yer verdi.