BIST 9.797
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.435,96
HABER /  MEDYA

Gülen cemaatini bitirecek yakıştırma

Fehmi Koru, Gülen cemaatinin 'Ehl-i sünnet ve'l cemaat' çizgisinin dışında gösterilmek istenmesinin tehlikelerine dikkat çekti.

Abone ol

Fehmi Koru, Gülen cemaatine 'Hizmet İslam'ı yakıştırmasının cemaati bitirebileceği uyarısında bulundu.

17 Aralık operasyonu sonrası alevlenen hükümet-cemaat kavgasında tartışma dini boyuta uzandı. 'Fethullah Gülen İslam'ı yakıştırması son dönemde sıkça dile getiriliyor.

İşte bu ilginç durumu kaleme alan Habetürk gazetesi yazarı Fehmi Koru, "Daha ürkütücü olan" başlıklı bugünkü yazısında cemaati bekleyen olası tehlikeyi anlattı.

EN ÜRKÜTÜCÜ OLAN

Hizmet hareketi için en ürkütücü olanın 'terör örgütü' olarak değil 'İslam dışı' görülmek ve gösterilmek olduğunu belirten yazar, ehli sünnet çizgisinden sapanların zaman içinde varlıklarını yitirdiğini yazdı.

Bugün böyle bir tehlikenin Gülen cemaati için olduğu uyarısında bulunan Koru, yazısına böyle devam ediyor:

CEMAAT KIRMIZI ÇİZGİYİ AŞTI MI?

"Dün okuduğum "Hizmet İslam'ı mı? İnsaf!" başlıklı makalesinde, dini hizmetleriyle bilinen bir hareketin önemli bir ismi, kendilerini övmek için kullanılmaya başlanan ve içinde yer aldığı hareketi "Hizmet İslam'ı" diye geniş camiadan ayıran ifadenin tehlikesine dikkat çekiyor.
Umarım uyarısı yararlı olur.
Geçmişte "Ehl-i Sünnet ve'l Cemaat" formülüyle kırmızı çizgileri belirlemiş öncüler, bunu, doğruların geniş kitlelere benimsetilmesi amacıyla yapmış olmalı.
Kendinize yakın geniş kitlelere...
İslami hassasiyetleri bulunmayanlar takdirlerini belirtmek için karşınızda sıraya girseler bile, hizmetlerinizi size en yakınlara benimsetememiş iseniz...
Buna karşılık, mücadele ettikleriniz kendi saflarını ikna yoluyla genişletmeyi yöntem olarak seçmişse...
İşiniz zordur.
"Ve'l Cemaat" formülü, bugüne kadar, İslami hareket içerisinde yer alanları, sadece haklı olmakla yetinmeyip bunun herkes tarafından görülmesi için çabalamaya sevk etmiş, bunu başaramayacaklarını anlayanlar, her zaman ve her devirde, mağdur ve mazlum olmayı haklı görünmeye yeğlemişlerdir.
Mağdur ve mazlum, ama inançlı kitlenin parçası..."