BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.422,28
HABER /  GÜNCEL

Gülen cemaati medyasını kim aldı?

Cemaat medyasının yüzde 25 hissesinin el değiştirdiği ortaya çıktı. Önce Fettah Tamince aldı, sonra o da sattı.

Abone ol

Gülen cemaatinin medyasında değişim rüzgarı esti. Cemaat, Zaman, Today's Zaman, Cihan Haber Ajansı, Irmak TV ve Aksiyon yayınlarını bünyesinde barındıran Feza Gazetecilik Anonim Şirketi'nin ortaklık yapısında değişime gitti.

BANK ASYA'YA EL KONUR KORKUSU 

A Haber'e göre, grubun yüzde 25 ortağı ve imtiyaz sahibi Ali Akbulut, şirketteki yüzde 25'lik hissesinin tamamını devretti. Akbulut'un Bank Asya'nın ortağı olduğu ve bankaya el konulması durumunda hisselerinin zarar göreceği düşüncesiyle bu değişikliğe gittiği belirtildi. Ali Akbulut'un hisselerinin yüzde 10'unu ise Rixos otellerinin sahibi ünlü işadamı Fettah Tamince devraldı.

FETTAH TAMİNCE DOĞRULADI

Tamince hisse satışını doğruladı ancak 1 ay önce Zaman grubundaki ortaklıktan ayrıldığını ifade etti. Akbulut'un sahip olduğu diğer yüzde 10'luk hisse Hamit Çiçek'e devredilirken, şirketin ortağı olan Mehmet Akif Afşar'ın hissesi de yüzde 2.83'ten yüzde 7.83'e çıktı. 21 Nisan'da gerçekleşen yönetim kurulu toplantısında da Feza Gazetecilik Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Mehmet Akif Afşar getirildi. Hamit Çiçek, Başkan Yardımcısı ve Behçet Akyar da üye oldu.

Ancak Zaman grubu, ortaklık değişimiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.