BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,11
ALTIN 2.299,84
HABER /  GÜNCEL

Gülen cemaati kirli işler yapan bir taşeron örgüt

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği büyükelçileriyle yemekte bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasında Gülen cemaatine yüklendi

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Avrupa Birliği büyükelçileriyle yemekte bir araya geldi. Erdoğan, konuşmasında Ortadoğu'daki gelişmelere ve Gülen cemaatiyle yaptıkları mücadeleye değindi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

GÜLEN CEMAATİ BİR TAŞERON


Bu örgüte karşı mücadele için yoğun bir hukuki hazırlık yapılıyor. Bu yardım cemaati değil, son derce kirli işlerde kullanılan bir taşeron. Faaliyet gösterdikleri her ülke için tehdit teşlit ediyorlar. Ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir örgüt.

Batı'da hükümetimizin El-Kaideci ve İrancı olarak tanıtıyorlar. Taban tabana zıt gruplara karşı destek veridiğimizi söylüyorlar. Türkiye hiçbir terör örgütüne prim vermez. El-Kaide'ye karşı mücadele verdiğimizi herkes biliyor. Bazı ülkeler bu dezonfarmasyonun etkisinde kalıyor.

REFORMLAR HIZLANACAK

Eylül ayından itibaren reformlar hızlanacak. Son dönemde muhalefetin tavrı, sokak olayları, darbe girişimleri bizi yavaşlattı. 

IRAK'TAKİ GELİŞMELER

Irak bölünmesin eşiğine geldi, mezhepsel savaş tehlikesi var. Irak Başbakanı Maliki çok şımartıldı, ordunun yüzde 80 Şii. Irak'ta acilen bir koaliyon hükümeti kurulmalı.

SURİYE'DEKİ SON DURUM

Türkiye'de 1 milyondan fazla Suriyeli var, bugüne kadar 2 buçuk milyar dolar harcadık. Kimseyi geri çevirmedik.

5 bin 300 kişiye Türkiye'yi giriş yasağı kondu. Radikal gruplara katılmaları engellemek için her türlü girişimi yapıyoruz.

MISIR'DAKİ DARBE

Mısır'da sözde seçim kazanmış Sisi'ye tebrikler gitmeye başladı. Biz tebrik edemeyiz böyle bir yönetimi. Libya'da endişe verici gelişmeler oluyor, Mısır rahat durmuyor.

UKRAYNA'DAKİ ÇATIŞMALAR

Ukrayna'da yaşanan gelişmelerden endişe duyuyoruz. Ukrayna ve Rusya arasında doğrudan ilişkinin başlaması için girişimde bulunduk. Çözüm için desteğimiz sürecek. Güney gaz korudorunun tamamlanması çok önemli bir hale geldi. Bunun hayata geçirilmesi çok önemli bir hale geldi.

AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİ

15. numaralı enerji faslı ve dış güvenlik faslının açılaması her iki tarafından yararına. Bunun engellenmesini anlayamıyorum. Belli çevreler tarafından Türkiye'nin teröre destek verdiği yayılıyor. Ulusarası barışa en önemli tehdit terördür. Ülkemiz terörle mücadelede kararlıdır. Ulusarası işbirliği kritik öneme sahip.

PKK'NIN KAÇIRDIĞI ÇOCUKLAR

Diyarbakır'da evlatları kaçılan anneler belediyenin önünde eylem yaptılar. 40 gündür eylem yapıyor. Aileleirn gözleri yaşlı. Bu çocuklar pikniğe götürülüyoruz diye kaçırıldı. İstanbul'da Galatasaray Lisesi'nin önünde anneler toplandı. Avrupa'dan STK'lar geldi. Peki kaç STK gitti Diyarbakır'a? Gerçekten bir barış mücadelesi veriyorsak, bölücü terör örgütünün temsilcileri şu anda parlamentoda. Bunlar bu aileleri belediyenin önünden attı. MİT'ten para alıyorsunuz dediler. 114 aile bu direnişin içinde tavrını koydu. 39 aile Ankara'ya geldi, görüştük. Siz büyükelçiler de bir gidin Diyarbakır'a.

PKK'LILAR BİZE İADE EDİLMEDİ

Biz Kürt kardeşlerimize hiçbir ayrım yapmadık. Onları kucaklıyoruz. Biz 81 vilayetin tamamındayız. Ülkemiz BM'nin terörle mücadele sözleşmelerine taraftır. Bizleri yanlış anlayanların kendimerini çek etmeleri lazım. PKK'nin Avrupa'daki temsilcilerini istedik ama bunlar bize iade edilmedi.

POLİS ŞİDDETİ 

Almanya, Fransa ve Avusturya'da yaşayan vatandaşlarımızla bir araya geldik. Almanya ve Avusturya medyasında haftalar önce kampanyalar yapıldı. Bunlar şahsımdan ziyade vatandaşlarım zarar gördü.
Hep Türkiye'de polisin orantısız şiddet kullandığından bahsediliyor. Sizin ülkenizde molotof atılıyor mu? Silah sıkılıyor mu? Parke taşı atılıyor mu?  Avusturya Dışişleri Bakanı'na bunu sordum, "Müeyyideleri çok ağır" diye yanıt verdi.