BIST 9.028
DOLAR 32,32
EURO 35,07
ALTIN 2.279,71
HABER /  POLİTİKA

Gülen birleşmeye karşı mı çıktı?

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ak Parti'yle olan görüşmelerine ilişkin sessizliğini bozdu.

Abone ol

İNTERNETHABER-Gülen Cemaati HAS Parti'nin fesh edilmesini istemiyor mu?

AK Parti-HAS Parti birleşmesinin gündeme gelmesinin ardından sık sık bu soruyla karşılaşan Numan Kurtulmuş, sonunda sessizliğini bozdu.

Kurtulmuş, CNN Türk ekranlarında Hande Fırat ve Enver Aysever'in sorularını canlı yayında yanıtladı.

GÜLEN CEMAATİ HAS PARTİ'NİN FESH EDİLMESİNİ İSTEMİYOR MU?

'Gülen Cemaati Has Parti'nin fesh edilmesini istemiyor mu? Fethullah Gülen'in bu yönde bir telkini var mı?' sorusu yöneltilen Numan Kurtulmuş, 'Has Parti iradesi kendisinden olan, nitelikli arkadaşlarımızla kurulmuş olan bir parti. Oyumuz, medya gücümüz, paramız, holdinglerimizi olmayabilir ama Has Parti'nin gücü sözü ve iktidarıdır. Hiçkimsenin Has Parti'ye telkinde bulunmak aklının ucundan geçemez. Hiçkimse de Has Parti'ye böyle bir telkinde bulunamaz...' cevabını verdi.

EN ZOR SINAVIM!

AK Parti ile görüşmelerin devam ettiği süreçte sessiz kalmayı tercih eden Numan Kurtulmuş, 'Konuşmak en kolay şey, konuşmamak daha zor!' dedi. Sessiz kalmasının aslında durumu, süreci ve tepkileri gözlemleyip doğru kararı almasında en büyük etken olduğunu sözlerin ekleyen Numan Kurtulmuş, 'Bu süreçte sessiz kalmak ve gözlemlemek en doğru olanıdır' dedi.

TUTUKLU GAZETECİLER

Numan Kurtulmuş, Aysever'in tutuklu gazetecilerin durumu hakkında görüşlerini sorması üzerine, tutuklu gazetecilerinin bir kısmının kurunun yanında yanıyor olabileceğini ama kimin masum kimin gerçekten şuç örgütü ile ilişki içinde olduğunun anlaşılması ve haksızlığın sona ermesi için davanın bir an önce sonuçlanması gerektiğini söyledi.

BAŞBAKAN MI OLACAK?

Kurtulmuş, "AK Parti ile bütünleşme kararı alan Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından genel başkanlık koltuğuna oturur mu? sorusuna ise "Başbakan ile görüşmemizde hiçbir pazarlığın içinde olmadık. Bunlar AK Parti içinde fitne çıkarma çabaları" cevabını verdi.

TAZE KANA İHTİYAÇ VAR

AK parti ve HAS Parti'nin birleşmesine ilişkin medyada yer alan haberlerin sorulması üzerine Numan Kurtulmuş, birçok konuda hükümete destek verdiklerini belirterek, "Başbakandan samimi bir davet gelince, bu süreci kuvvetlendirmek yeni Türkiye'nin inşasına karınca kararınca katkıda bulunmak için, bu teklifi değerlendirdik. Yeni Türkiye'nin inşasına ilişkin ortaya çıkan ihtiyaçtır. Bu ihtiyaç karşılıklı olarak örtüştü. Bu önümüzdeki yeni bir dönemdir. Zaten sayın Başbakan da bunu açık bir şekilde, söylüyor. Bir hücre yenilenmesine ihtiyaç var. Bir taze kana ihtiyaç var diyor. Burada inşallah bu yapılabilir. Gerçekleştirilebilirse, önemli mesafeler alınacağına inandık, ikna olduk ve bu bütünleşme yolundaki talebi teklifi kabul ettik" diye konuştu. Başbakanlığa nasıl baktığı yönündeki bir soruya Kurtulmuş, Siyasi hayatı boyunca konuştuğu her şeyi bugün de savunduğunu, bir mevki için siyasette bulunmadığını ifade etti.

"PAZARLIK İÇİNDE OLMADIK"

AK Parti ile HAS Parti birleşmesine ilişkin partililerin düşüncelerinin ne olduğunun sorulması üzerine Kurtulmuş, ortada bir ihtiyaç olduğunu söyleyerek, kamuoyu araştırmalarının bu bütünleşmeye ilişkin olumlu sonuçlar ortaya çıkardığını dile getirdi. Numan Kurtulmuş, "Bu bütünleşmenin AK Parti için büyük bir sinerji doğuracağı yüzde 83'ler civarında, bir milletin kanaati var. Bana gelince, ben ve arkadaşlarıma Has Parti'de şu anda siyaset yapan arkadaşlara gelince, Allah şahit ki, sayın Başbakan ile olan görüşmelerimizin hiçbir yerinde ve hiçbir şekilde en ufak bir pazarlığın içinde olmadık" dedi.

BAŞBAKAN TARTIŞMALARI

“Başbakan olur musunuz?" sorusu üzerine Kurtulmuş, bu gibi söylemlerin siyasetin magazinsel kısmı olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Şimdiden bu gibi şeylerin üzerinde durmak, halka, seçmenlere, delegelere saygısızlıktır. Benim ismim zaman zaman geçirilerek medyada yapılan bu tür şeyleri de parti içerisinde fitne çıkartmaya yönelik sözler olarak kabul ediyorum. Halkın iradesi, hakkın takdiri dışında hiçbir şey olamaz."

HAS PARTİ KAPATILACAK MI?

HAS Parti'nin kapatılıp kapatılmaması şeklindeki bir soruya Kurtulmuş, parti içindeki görüşleri önemsediklerini ifade ederek, 19 Eylül'de HAS Parti Olağanüstü Genel Kurulu'nda konunun görüşüleceğini partinin kapatılıp kapatılmayacağına ilişkin kararın verilebileceğini söyledi.

AFYON ŞEHİTLERİ

Afyon Valisinin Genelkurmay Başkanına hediye vermesine ilişkin medyada yer alan tartışmaların sorulması üzerine Kurtulmuş, görüntülerden duyduğu rahatsızlığı dile getirerek, "Keşke olmasaydı. Şehit haberleri yüreklerimizi yakarken böyle görüntüler olmasaydı. Bunun üzerinden bir fırtına koparmanın da anlamı yok. Genel Kurmay Başkanın da yaptığı açıklama diyor ki, 'Ben o anda tepki gösteremedim."