BIST 8.888
DOLAR 32,34
EURO 35,13
ALTIN 2.240,97
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gülen ABD'de hayatını kaybedecek!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'den Fethullah Gülen'e Cem Sultan benzetmesi

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, emniyetteki "paralel yapı" iddialarına ilişkin yürütülen "casusluk" soruşturmasıyla ilgili, "Cem Sultan başaramadı, Pensilvanya'daki zat da başaramayacak" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İstanbul'da ciddi bir operasyonun olduğunu, emniyetin içerisinde yasa dışı dinlemelerin yapıldığını belirterek, devletin en üst kademesinde görev yapmış kişilerin sorumsuzca dinlendiğini söyledi.

CEM SULTAN BENZETMESİ

Konuşması sırasında konunun Fethullah Gülen'e gelmesiyle birlikte ABD'nin Pensilvanya eyaletinde yaşayan Gülen'i Cem Sultan'a benzeten Şahin "Cem Sultan başaramadı, o da başaramayacak" dedi.

CENAZESİ 5 YIL SONRA İSTANBUL'A GELDİ

Şahin şunları söyledi:

"Buna benzer olayları biz tarih içinde de yaşadık. Fatih Sultan Mehmet'in iki oğlu vardı. İkinci Beyazıt ve Cem Sultan. Büyük oğlu İkinci Beyazıt Osmanlı'nın başına geçti. Küçük oğlu Cem Sultan iktidarı ele geçirmek için ağabeyinin yerine iktidar olmak için çok çalıştı. Ordular kurdu üstüne gitti başaramadı. En sonunda Vatikan'a sığındı. Vatikan'da Papa ile işbirliği yaptı ve bir Haçlı ordusuyla Osmanlı'nın üzerine gelmeyi ağabeyini devirmeyi, Osmanlı'nın başına geçmeyi amaçladı ama başarılı olamadı. Vatikan'da öldü. Cenazesi 5 yıl sonra İstanbul'a getirilebildi."

ABD'DE HAYATINI KAYBEDECEK 

"Cem Sultan başaramadı, Pensilvanya'daki zat da başaramayacak. Korkarım orada hayatını kaybedecek. Cenazesi Cem Sultan gibi 5 yıl orada kalsın istemiyorum. Biran önce Türkiye'ye dönsün ve bu sevdadan vazgeçsin. Türkiye Cumhuriyeti devletini hiç kimse paralel bir yapıyla ele geçiremez, halkın seçtiği mevcut iktidarı da görevden uzaklaştırmaz. Bunu herkes anlasın"