BIST 9.749
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.420,78
HABER /  GÜNCEL

Gül'den Twitter kapatılmadı açıklaması

Cumhurbaşkanı Gül, "Twitter kapatılmadı. Erişim engellendi ama görünüyor ki kullanıcı sayısı iki katına çıktı." dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül, Hollanda'ya gitmeden önce Esenboğa havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Cumhurbaşkanı Gül, "Twitter kapatılmadı. Erişim engellendi ama görünüyor ki kullanıcı sayısı iki katına çıktı." dedi. İşte Cumhurbaşkanı Gül'ün açıklamasından satır başları:

BENİM İMZALADIĞIM YASA TORBA YASAYDI

“İnternet yasası torba yasa içinde gelmişti ve içinde milyonlarca insanı ilgilendiren hususlar vardı. Aynı şekilde geri dönme ihtimalini düşünerek o yasayı imzaladım. İmzalarken hükümetle yakın temas için de konuştum ve 1 hafta içinde mahsurlu noktaların değiştirilmesini istedim. Nitekim yasa da değişti. İnternetin ve bu tip platformların kapatılması kapatılması kanunen mümkün değil. Ancak o sayfalardaa bir suç işleniyorsa sadece o sayfaya erişimi engellenir. Bunu istismar edenlere fırsat vermemek lazım."

TWİTTER KAPANMADI, KULLANICI SAYISI İKİ KAT ARTTI

"Twitter kapanmadı gördüğünüz gibi, kullananların sayısı 'kapandı' denildiği süreçte iki misli arttı. Bugünkü teknoloji bu şekilde. Hepimizin buna vakıf olmamız gerekir ve bunu bilmemiz gerekir. Zaman zaman bu tip büyük iletişim platformlarıyla problemler çıkabilir. Problemler çıkmadan büyük iletişim şirketleriyle çok sağlıklı diyaloglar ve iyi kanallar kurmak gerekiyor.

EN ÜST DÜZEYDE İLETİŞİM KURDUK

2012 yılında Silikon Vadisi’ni ziyaret etmiştim. Facebook, Google, Twitter gibi şirketlere görüşmek istedim. Twitter’ın sahibi Dick Costello ile bir araya gelmiştik. Bu sıkıntı ortaya çıkınca danışmanlarıma talimat verdim diyalogun başlaması için. Türkiye’nin haklı talepleri olabilir, bunların anlayışla karşılanıp hemen görüşmelerin başlaması gerekiyor. Onlardan da hep en üst seviyede cevaplar geldi. Umarım kısa süre içinde çözülecek. İnanıyorum ki kısa süre içerisinde bu problem zaten bitecek. Bunlar tabi ki Türkiye gibi gelişmiş, Türkiye gibi bölgesinde önemli bir ülke, Türkiye gibi Avrupa Birliği ile müzakere yapan bir ülke için hoş olmayan durumlar oluyor. Onun için kısa süre içerisinde giderilecek"

DİNLEMELER İLE İLGİLİ KORKUM YOK

Cumhurbaşkanı Gül, dinleme iddialarına ilişkin ise şöyle bir açıklama yaptı: "Belli ki yasa dışı bir takım dinlemeler yapılmış bazı devlet yetkilileri tarafından bunların hukuka göre cezalandırılması gerekiyor. Benimle ilgili dinleme yoktur diyemem. Teknoloji buna müsait, ama dinlemelerin içeriği ilgili bir kaygım, korkum yoktur."

SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ

Cumhurbaşkanı Gül, Suriye'deki Süleyman Şah türbesinin boşaltılması için Suriye Muhalifleri tarafından verilen "ültimatom" ile ilgili bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

"Biliyorsunuz bazı ülkelerin ana vatanları dışında toprakları vardır. Bazen ada, bazen farklı kıtalarda olur. O alan da bizim ana vatan dışındaki toprağımızdır. Bayrağımız dalgalanır. Ana vatan nasıl savunulursa orası da öyle savunulur. "