BIST 9.087
DOLAR 32,39
EURO 35,06
ALTIN 2.326,79
HABER /  DÜNYA

Gül’den Hakan Fidan çıkışı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili haberlere yönelik, "Son günlerde yazılan çizilenler var. Kimseyi etkilenme...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ile ilgili haberlere yönelik, "Son günlerde yazılan çizilenler var. Kimseyi etkilenmemesi gerekir. Türkiye’nin bağımsız politikaları ve onların uygulamaları, Türkiye’nin çıkarları, her şeyin önündedir. Dışarıda yazılıp çizilenler o kadar önemli değildir" dedi.
Cumhurbaşkanı Gül, Japonya Büyükelçisi Yukato Yokoi’nin kendisine güven mektubu sunmasından önce basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Cumhurbaşkanı Gül ODTÜ olayları ile ilgili bir soruya "Büyütmeden konuşularak halledilecek konulardır" ifadelerini kullandı.
MİT Müsteşarı Fİdan ile ilgili olarak çıkan haberlerle ilgili bir soruya ise Cumhurbaşkanı Gül, "MİT Müsteşarı Türkiye’nin milli menfaatleri ve çıkarları doğrultusunda kendilerine verilen görevi en iyi şekilde yerine getirirler ve getiriyorlar. Bazen bu faaliyetlerden rahatsız olan çevreler olabilir. Son günlerde yazılan çizilenler var. Kimsenin etkilenmemesi gerekir. Türkiye’nin bağımsız politikaları ve onların uygulamaları, Türkiye’nin çıkarları, her şeyin önündedir. Dışarıda yazılıp çizilenler o kadar önemli değildir" diye cevap verdi.
(İHA)