BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.429,38
HABER /  MAGAZİN

Gülben'i çıkarttı milyonları cebe indirdi

Danışmanlık şirketi ile 40 kişiyi 1 milyon 452 bin 722 TL dolandırdığı öne sürülen Taha Kılıç'ın müşterilerinin güvenini sağlamak için Gülben Ergen'i sahneye çıkardığı ortaya çıktı

Abone ol

Bursa’da sahte evrak düzenleyerek kurduğu iddia edilen yatırım danışmanlığı şirketiyle, 40 kişiyi 1 milyon 452 bin 722 TL dolandırdığı öne sürülen Taha Kılıç ve ona yardımcı olduğu iddia edilen O.Y. (31), S.Ç.U. (27) ve babası F.K. (52) hakkında açılan davanın görülmesine başlandı.

'BİRİKİMİMİZİ ELİMİZDEN ALDI'

  İstanbul’da öğretmenlik yapan Neslihan Balcı Eriş ve eşi Orhan Eriş, duruşma öncesinde yaptıkları açıklamada, Taha Kılıç tarafından 429 bin liralarının dolandırıldığını belirterek, “Bursa’da lüks bir otelde Gülben Ergen’in de katıldığı bir tanıtım toplantısı düzenledi. Yapılan geceden sonra şüphelenerek parayı geri almak istedik. Bize sistemden kolay kolay çıkamayacağımızı söyledi. Paraya bloke konulduğunu söyleyerek, Merkez Bankası’na ait belgeyi gösterdi, sahte olduğunu sonra anladık. Bize 429 bin liramızın 792 bin liraya ulaştığını söylemişti. Yıllardır yaptığımız birikimimizi elimizden aldı” dedi.

Bazı müşterilerin paralarını ödediğini, sırada bekleyenlerin paralarını da tutuklandığı için ödeyemediğini öne süren Kılıç, açık öğretimde öğrenci olduğunu belirterek, mayıs ayında yapılacak olan sınavlara girebilmek için tahliyesini talep etti. Mahkeme, Kılıç’ın tahliye talebini reddederek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.