BIST 8.887
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.239,15

Gülben Ergen Kimdir?

Gülben Ergen Erdoğan, kısaca Gülben (d. 25 Ağustos 1972, Erenköy, İstanbul) İbrani Kökenli, Türk pop müzik şarkıcısı, eski model, sunucu ve dizi yuncusu.Daha çok şarkıcılık ile ön planda olan Ergen, sanat yönetmeni ve gazeteci Mustafa Erdoğan ile evlidir. Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile ünlenmiştir. Kariyerine Başlangıcı ortaokulu Erenköy Kız Lisesi'nde, liseyi Ticaret Lisesi'nde okudu.1988 yılında Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Sinema Yıldızı...

Gülben Ergen Erdoğan, kısaca Gülben (d. 25 Ağustos 1972, Erenköy, İstanbul) İbrani Kökenli, Türk pop müzik şarkıcısı, eski model, sunucu ve dizi yuncusu.Daha çok şarkıcılık ile ön planda olan Ergen, sanat yönetmeni ve gazeteci Mustafa Erdoğan ile evlidir. Dadı dizisinde canlandırdığı Melek karakteri ile ünlenmiştir. 

Kariyerine Başlangıcı
ortaokulu Erenköy Kız Lisesi'nde, liseyi Ticaret Lisesi'nde okudu.1988 yılında Hürriyet Gazetesi'nin düzenlediği Sinema Yıldızı Yarışması'nda ikinci olan Ergen liseyi bitirdikten sonra mankenliğe başladı. 
1988 yılında çekilen ve başrolünü Bülent Ersoy'un oynadığı Biz Ayrılamayız, Ergen'in ilk sinema deneyimi olmuştur. 1988 yılında bu defa Kartal Tibet'in yönetmenliğinde çekilen Deniz Yıldızı filminde Kenan Kalav ile birlikte başrolü paylaşmıştır. Bu filmlerden sonra Cüneyt Arkın ile Av, Eşref Kolçak'la da Kanun Savaşçıları filmlerinde yer alan Ergen kendisinden beş yaş büyük ağabeyini bir trafik kazasında kaybetti.1994 yılında Maksim Gazinosu'nda İbrahim Tatlıses'in alt kadrosunda çıkan Ergen, Tatlıses'in Haydi Söyle adlı klibinde de yer aldı. Müzik kariyerine başlangıç yapan Ergen Nurdan Torun'un da alt kadrosunda görev aldı.Daha sonra İbrahim Tatlıses'in yönetmenliğini üstlendiği ve başrolünü oynadığı Fırat dizisinde yer aldı. 

Ergen 1997 yılında ilk albümü Merhaba'yı çıkardı. Gümbür Gümbür Gülbence programı ile hayran kitlesini arttıran Ergen, 1998-2001 yılları arasında Marziye adlı dizide Marziye karakterini canlandırdı. 2000 yılında ikinci albümü Kör Aşık'ı çıkaran Ergen, 2001 yılında Show TV'de yayınlanan Haldun Dormen ve Kenan Işık ile birlikte Dadı adlı dizide Melek karakterini canlandırarak hayran kitlesini genişletti. 2001'de Gülbence adlı bir dergi çıkaran Gülben, 2002 yılında Sade ve Sadece adlı bir albüm çıkardı ve 2002 yılında Hürrem Sultan dizisinde Hürrem Sultan'ı canlandırdı. 

Ergen kariyerinin ilk yıllarında bir tavernada çalışırken, tavernanın sahibi İlyas Atak ile aşk yaşadığı dönemde, cinsel ilişki sırasında videoya alınması ve bu kasetin İmar Bankası soruşturması sırasında Hakan Uzan'a ait olduğu belirlenen kasalardan birinde ortaya çıkması bir skandal şeklinde basına yansıdı.Daha sonra Yeşim Salkım, Hakan Uzan ile boşanmasının nedeni olarak Gülben Ergen'i göstermiştir. 

Son Dönemler 
Gülben Ergen 2004 yılı Aralık ayında Sultans of the Dance ve Anadolu Ateşi gibi çeşitli organizasyonlarda görev alan gazeteci ve sanat yönetmeni, Yılmaz Erdoğan'ın kardeşi Mustafa Erdoğan ile evlendi ve Erdoğan soyadını aldı.Aynı yıl Uçacaksın albümünü çıkaran Erdoğan, 2005 yılında herhangi bir projeye imza atmadı. 2006 yılında kendi adını taşıyan Gülben Ergen albümünü çıkaran Ergen, aynı zamanda Gönül dizisinde oynamaya başlamıştır. 7 bölüm süren dizinin ardından, 18 Ocak 2007 tarihinde bir erkek çocuk doğuran Erdoğan, çocuğunun adını Atlas koydu.2007 yılı boyunca ailesiyle vakit geçiren Ergen, suyun yanlış kullanımını önlemek için çekilen bir reklam için kamera karşısına geçti ve çeşitli basın toplantılarında bu konunun önemine değindi. 

2008 yılının Mart ayında 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılacak olan Türkiye Millî Futbol Takımı için yazdığı Ege Çubukçu ile düet yaptığı Avrupa / Milli Takım adlı şarkının da bulunduğu, Aşk Hiç Bitmez adlı bir albüm çıkardı.Mayıs ayında atv'de yayınlanan Gülben Ergen'le Sürpriz programını sunmaya başlayan Erdoğan, bir deodorant firmasının reklamlarında yer alarak uzunca bir süre sonra oyunculuğunu denemiş oldu.2008 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Azerbaycan'ı temsil eden Elnur Hüseynov ve Samir Cevadzade'nin Day After Day şarkısı için Türkiye'de düzenlenen Azerbaycan'a destek konserinde Ruslana ve Yalın ile birlikte sahneye çıkan Erdoğan[19], gelirini Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'na bağışlayacağı Gülben'den Masallar adlı bir kitap çıkardı.2008 yılı Rumeli Hisarı Konserleri'nde yer almak üzere anlaşan Erdoğan,[23] uzun bir aradan sonra Eyvah 40 Yaşındayım adlı bir dizinin çekimleri için kamera karşısına geçti.2009 yılında sürpriz bir şekilde ikiz bebek annesi olacağını öğrendi. 

Müzikal Kariyeri 
1997-2000: Merhaba, Kör Aşık 
Ana maddeler: Merhaba (albüm) ve Kör Aşık 
Gülben Ergen'in ilk albümü Merhaba, 13 Ocak 1997 tarihinde satışa çıkmıştır. 13 şarkıdan oluşan albümün yapımcılığını Atilla Alpsakarya üstlenmiştir. Albüm Elenor Müzik firması etiketi ile piyasaya sürülmüştür. Albümdeki şarkılar poptan çok Türk Sanat Müziği ağırlıklıdır. Albümdeki Sana Sana, Yaramaz, Bu Akşam İçinden, Öpmeden Gitmem, Aşkta Kural Tanımam, Boşvere Boşvere, Sensiz Mutlu Olamam, Hatıran Oldu, İnleyen Nağmeler şarkılarına klip çekilmiştir. 

Kör Aşık, Ergen'in 4 Ocak 2000 tarihinde piyasaya çıkan ikinci albümüdür. İlk albümün aksine bu albümde pop türü ön plandadır. 10 şarkıdan oluşan albümün 5 şarkısına klip çekilmiştir(Kim Ne Derse Desin, Kör Aşık, Kanıma Dokunuyor, Kurşuni, Senin İçin). Bu albümde Ergen, ilk albümdeki Elenor firması yerine Emi-Kent firmasıyla işbirliği yapmıştır. Albümün yapımcılığını Taşkın Sabah üstlenmiştir. Gülben Ergen bu albümde Şehrazat, Sezen Aksu gibi ünlülerle çalışmıştır.Albümün piyasada olduğu dönemde Gümbür Gümbür Gülbence adlı televizyon programının sunuculuğunu yapan Ergen, şarkılarını bu yolla daha iyi tanıtma olanağı bulmuş ve albüm satışları artmıştır. 

2002-2006: Sade ve Sadece, Uçacaksın 
"Sade ve Sadece" albümü Ergen'in müzik dünyasına adını duyurduğu albümdür. Neşe Müzik etiketi ile 2 Haziran 2002'de piyasaya sürülen albümün yapımcılığını Neşe Demirkat üstlenmiştir. Albümde Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Hakan Altun ve Şehrazat gibi ünlülerle çalışan Ergen'in bu albümünün piyasaya Hülya Avşar'ın Aşıklar Delidir albümü ile aynı zamanda çıkması televizyonlara Gülben Ergen ve Hülya Avşar arasında bir rekabet olarak yansımıştır. Daha sonra Petek Dinçöz ve Demet Akalın gibi ünlülerin de bu rekabete katılması ile olay giderek sürtüşmeye dönmüştür. Albümün çıkış parçası Abayı Yaktım, MTV ve Kral Tv gibi önemli müzik kanallarının listelerine üst sıralardan girmiştir. Albümün ikinci klibi Elveda adlı şarkıya çekilmiş ve şarkı "MTV Turkey Top 5 Chart" listesinde 32 ve 35'inci haftalarda 1 numarada yer almıştır. Gülben Ergen bu albümde yakaladığı başarı sonrasında Sana firması ile anlaşarak Türkiye'nin dört bir yanında konserler vermiştir. Albümün içinci klibi Sandık Lekesi'ne, dördüncü klibi Arka Sokaklar'a, beşinci klibi ise Teşekkür Ederim şarkılarına çekilmiştir. Gülben Ergen albümde yakaladığı başarıyı televizyonda da yakalamış, Hürrem Sultan dizisinde Hürrem Sultan'ı canlandırmıştır. Ayrıca Ergen, aynı dönemlerde Gülbence adlı bir dergi çıkarmıştır. 

Sade ve Sadece adlı albüm ile yakaladığı başarının ardından Ergen 15 Aralık 2003 tarihinde Uçacaksın albümünü çıkarmıştır. Albümün tanıtımı Mydonose Showland'de bir organizasyonla gerçekleştirilmiştir.Bu konseri 6.000 müzikseverin yanısıra Haldun Dormen, Yılmaz Erdoğan, Şehrazat, Tuba Ünsal, Nurgül Yeşilçay, Zerrin Özer, Kayahan, Halit Kıvanç, Osman Yağmurdereli, Ayşe Hatun Önal, Necdet Menzir gibi birçok ünlü de izledi.ayrıca kandıramazsın beni yıldız tilbe bestesidir ve albümün başarısı konusunda çok payı vardır.Konserin görüntüleri Gülben Ergen Live in İstanbul DVDsinde piyasaya sürüldü.600.000lik satış rakamına ulaşan albüm 2004'ün en çok satan albümleri arasında yer almıştır.Albümdeki 9 şarkıya 5 klip çekilmiştir. 

Gülben Ergen, Uçacaksın albümünün müzik marketlerdeki yerini aldığı ilk günden itibaren büyük ilgi gösteren, başarısında büyük pay sahibi tüm dinleyenlere bir teşekkür hediyesi olarak belirttiği 9+1 Fıkır Fıkır single'ı, Uçacaksın albümünde yer alan dokuz şarkıya, 2005 yazına damgasını vuran yepyeni bir şarkı daha eklenerek 5 Haziran 2005 tarihinde piyasaya sürülmüştür. Single, 200.000 satış rakamına ulaşmıştır. Bu single'a albümdeki tek yeni şarkı olan Fıkır Fıkır'a klip çekilmiştir. Klipte Anadolu Ateşi dansçıları da yer almıştır. 

2006-günümüz: Gülben Ergen, Aşk Hiç Bitmez, Uzun Yol Şarkıları 
Ana maddeler: Gülben Ergen (albüm), Aşk Hiç Bitmez, ve Uzun Yol Şarkıları 
Gülben Ergen'in kendi adını taşıyan beşinci albümü. Gülben Ergen 3 Haziran 2006 tarihinde piyasaya çıkmıştır. Yapımcılığını kendisi üstlenen Gülben Ergen, albümdeki 12 şarkı için 4 klip çekmiştir. Ergen albümde Sezen Aksu, Şehrazat, Yıldız Tilbe, Yalın ve Nazan Öncel gibi ünlülerin bestelerine yer vermiştir. Albüm elde ettiği 50.000'e yakın satış rakamı ile 2006 yılının en çok satan 10 albümünden biri olmuştur. 
Altıncı stüdyo albümü "Aşk Hiç Bitmez"i 2 Mart 2008'de piyasaya sürdü.Pop müzik türünde şarkıların bulunduğu Aşk Hiç Bitmez, Seyhan Müzik etiketi ile piyasaya sürülmüştür. Albümde toplam 10 şarkı vardır ve bu şarkılardan Sürpriz,Avrupa,Bay Doğru,Ya Ölümsün Ya Düğün' e klip çekilmiştir. 

Gülben Ergen'in yedinci albümü "Uzun Yol Şarkıları" 23 Mart 2009 tarihinde tarhinide yayınlandı. Bu albümün diğer albümlerinden farkı tamamen canlı kaydedilmesi, akustik öğeler içermesi ve bilgisayar kullanılmamasıdır. Gülben Ergen bu albümle ilgili içinden geleni dinleyip, tiraj kaygısı olmadan kaydettiğini söylemiştir. Albüm adı için düşünülen "İçimdeki Sesler", "Uzun Yol Şarkıları", "İçimden Geldiği Gibi" ve "Gülben Ergen Akustik" isimlerinden son anda "Uzun Yol Şarkıları" seçilmiştir.Albüm deki şarkılardan biri olan Giden Günlerim Oldu Türkiyede en çok dinlenen şarkı seçilmiştir ve albüm büyük bir çıkış yakalamıştır. Albüm daha sonra kliblendirilmiş ve dahada büyük bir beğeni kazandırmıştır...