BIST 9.735
DOLAR 32,54
EURO 34,89
ALTIN 2.433,46
HABER /  MEDYA

Gülay Göktürk'e beyaz Türkler yanıtı!

"Beyaz Türklerin iktidar hırsı ülkeyi bölecek" siye yazan Glay Göktürk'e Ezgi Başaran'dan çarpıcı bir yanıt geldi...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Radikal yazarı Ezgi Başaran'dan Gülay Göktürk'ün beyaz Türk eleştirisine yanıt geldi. Göktürk'ün "ülkeyi Türklük-Kürtlük ya da Alevilik-Sünnilik değil beyaz Türklerin iktidar hırsı bölecek" temalı yazısını masaya yatıran Ezgi Başaran "O hırsın ‘Beyaz Türkler’inki olduğuna emin misiniz?" diye sordu.

"Ülkenin yarısını diğerine karşı ‘zor zaptedilen savaşçı güç’ şeklinde tehdit unsuru olarak gösterince… Bu ülkeyi bölmüş olmadınız mı?" diye soran Radikal yazarı ülkedeki kutuplaşmanın gerçek sebebinin beyaz Türkler değil hükümetin politikaları olduğunu söyledi.

İşte Başaran'ın yazısındaki ilgili bölüm:

Bugün gazetesi yazarı Gülay Göktürk pazartesi günü köşesinde bu ayrışmayı şöyle tarif etmiş: “Cumartesi gecesi İstanbul, olimpiyatları kaybedince sevinç naraları atanlar, dolar yükselince de büyüme rakamları düşüş gösterince de ihracat düşünce de sevince gark oluyorlar. Başlangıçta saf bir iyimserlik içindeydim. ‘Hele birkaç yıl geçsin; AK Parti yaşam tarzına karışmadığını ortaya koysun, bu korkuları geçer, iktidarı kabullenirler’ diyordum. Yanılmışım. On yılı aşkın bir zaman geçti. Kimsenin hayat tarzına karışılmadığı gibi, hayal bile edilemeyecek iyileşmeler yaşandı.” Tamam. ‘Onların Türkiye’si ruh halinin ülkeyi sardığı konusunda hemfikiriz. Peki bu Türkiye’yi, bu ruh halini kim inşa etti?
Göktürk’e göre ‘Beyaz Türklerin iktidar hırsı’. İyi ama ben de böyle düşünen çokçasına sakin sakin hatırlatmak isterim.

* * *

Belli bazı siyasi davalar dışında, 11 yıllık iktidarın neredeyse 8-9 yılı böyle ayan beyan bir ‘Onların Türkiye’si hali yoktu. Ya bu ülkeye şimdilerde yeni bir halk geldi ve bölündü ya da?

Halk demişken… ‘Beyaz Türkler’den kasıt nedir? Küçük nobran bir grup mu? Yoksa sermaye ve gücün en tepesinde oturan liderin ‘Biz ülkenin zencisiyiz’ demesiyle ona benzemeyen herkesin doluşturulduğu zorunlu bir küme mi?

Bir büyük köprünün adını Alevilerin en acı hatırasını tazeleyecek şekilde seçmek, tüm ‘Yaralanıyoruz’ feryatlarına rağmen inadım inat Yavuz Sultan Selim’de ısrar etmek duygusal bölünmenin kökenini ve sistematiğini çözmek için doğru örneklerden biridir.

Yazının tamamı için