BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.307,15
HABER /  POLİTİKA

Gül topu Anayasa Mahkemesi'ne atacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, tartışmalı internet ve HSYK düzenlemelerini onaylayıp, tartışılmasını Anayasa Mahkemesi’ne bırakacağı sinyali verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdulah Gül, muhalefetin veto etmesini istediği internet ve HSYK düzenlemeleriyle ilgili konuştu.

Macaristan’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, düzenlemelerle ilgili Anayasa Mahkemesi’ni işaret etti.

Cumhurbaşkanı Gül, "Çok aleni gördüğüm noktalarla ilgili itirazlarımı yaparım. Muhalefet partisi zaten başından beri Anayasa Mahkemesi'ne götüreceğini açıkladı. Geleneğimiz de bu şekildedir” İfadelerini kullandı.

İnternet düzenlemesinde en önemli konunun trafik verilerinin saklanması olduğunu vurgulayan Gül, "Bir iki sıkıntılı nokta var, dönünce bakacağız" dedi."Düzenleme birkaç yıl önceden yapılsaldı bu tür algılamalar olmazdı" diyen Gül, “Bu iyi şeyler iki sene önce olsaydı milletvekillerine, bir genel başkana, bir sürü sıradan vatandaşa yapılan şantajlar önlenebilirdi” şeklinde konuştu.

Paralel yapı tartışmalarına da değinen Gül, "Hükümetleri rüştüne ermemiş gibi, onlara karşı ‘bu doğru değil, bu doğru’ şeklinde bir hükümet komiserliği gibi davranılırsa olmaz, kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

GÜL'ÜN VETO ETMESİ ZOR

İngiliz Financial Times gazetesi de Abdullah Gül'ün önündeki Yeni İnternet Yasası'na ilişkin düzenlemeyi bugünkü sayfalarına taşıdı.

Başta sunulana kıyasla yapılan çeşitli çeşitli değişikliklerin Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün vetosunu daha az olası hale getirdiğini söyleyen gazete şu yorum da bulundu.

"Gül ya başbakan, ya da bir dönem daha cumhurbaşkanı olarak gelecekte bir göreve seçilme umudu taşıyor. Tasarıyı engelleme yönündeki her hamlesi, kendisini Erdoğan'la birlikte kurdukları iktidardaki AKP sıralarından gelen hıyanet suçlamalarına açık bir hale getirir. Ana muhalefet partisiyse Gül'ün olası imzasından önce bile tasarıyı Anayasa Mahkemesi’ne taşıyacağını söylüyor."