BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,66
ALTIN 2.523,36
HABER /  GÜNCEL

Gül mevkidaşıyla bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanlığı binası önünde mevkidaşı Derviş Eroğlu tarafındam resmi törenle karşılandı. <br/>Cumhurbaş...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, KKTC Cumhurbaşkanlığı binası önünde mevkidaşı Derviş Eroğlu tarafındam resmi törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Gül, KKTC’li mevkidaşı Eroğlu’nun davetine icabetle 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramının 40. yıl dönümü tören ve etkinliklerine katılmak üzere KKTC’ye geldi. Ercan Havalimanı’ndan KKTC Cumhurbaşkanlığı’na geçen Gül, burada Eroğlu tarafından resmi törenle karşılandı. İki cumhurbaşkanı, İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından görüşmelerini gerçekleştirmek üzere Cumhurbaşkanlığı binasına girdi.
Gül’ün, bugünkü programı KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu ile baş başa yapacağı görüşmeyle başlayacak. Gül ve Eroğlu, görüşmenin ardından düzenleyecekleri ortak basın toplantısında gazetecilere açıklamalarda bulunacak. Cumhurbaşkanı Gül daha sonra KKTC Meclis Başkanı Sibel Siber’i kabul edecek. Kabul sonrasında Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’na ziyarette bulunacak olan Gül, Boğaz Şehitliği’nde düzenlenecek çelenk koyma töreni ve Şehitlik özel defterinin imzalanmasının ardından sırasıyla Rauf Denktaş ve Dr. Fazıl Küçük’ün anıt kabirlerini ziyaret ederek çelenk bırakacak. Gül, bugünkü programını, Eroğlu’nun kendisinin onuruna vereceği baş başa iftarla sona erdirecek.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e KKTC ziyaretinde, Başbakan Yardımcısı ve Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Bakan Beşir Atalay eşlik ediyor.
(İHA)