BIST 9.104
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,15
HABER /  MEDYA

Gül CHP'nin başına geçsin teklifi

Mehmet Barlas, aktif siyasete dönmeyi düşünen Abdullah Gül'e iki önemli teklifte bulundu.

Abone ol

Gazeteci Mehmet Barlas, AK Parti'ye geri döreceğini söyleyen Abdullah Gül'e kapıları kapattı! Üstü kapalı AK Parti'nin Gül gibi bir isme ihtiyacı olmadığını, zaten başarılı olduğunu söyleyen Barlas, "Eğer aktif hizmet istiyorsa Sayın Gül, CHP ya da MHP'ye gitsin. Onların buna daha çok ihtiyacı var" diye konuştu.

Mehmet Barlas, NTV'de AK Parti kongresini ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini değerlendirdi. Program boyunca Abdullah Gül'e oldukça ilginç göndermeler de bulunan Barlas, Köşk ile parti arasında dönem dönem uyumsuzlukların yaşandığını iddia etti. Bu uyumsuzlukların Gül'ün AK Partili olmayan çevresinden kaynaklandığını ifade eden Barlas, Erdoğan'ın kararını verdiğini söyledi.

"GÜL İLE ZENGİNLEŞİR AMA..." 

Abdullah Gül'ün partinin başına geçmek istemesi halinde Erdoğan'ın buna hayır demesinin pek mümkün olmadığını ileri süren Barlas, böyle bir talebin de gerçekleşmesinin mümkün olmadığını söyledi. Barlas, Gül'e bir de yol gösterdi. İşte o ilginç sözleri:

"Gül, eğer ille de ben genel başkan olmak istiyorum derse Erdoğan'ın buna hayır demesi çok zordur. Abdullah Gül ise akıllı ve bilinçli bir insan olarak bunu istemez. Şartların gelişmesini bekler ondan sonra karar verir. Bu fantazi tabi ki! Eğer Gül, Türk siyasetine hizmet etmek isyorsa AK Parti'ye gelmek yerine Cumhuriyet Halk Partisi'ne genel başkan olsun. Çünkü onların ihtiyacı var buna. AK Parti'nin beyne, başarıya felan ihtiyacı yok! Hem beyne hem başarıya CHP'nin ihtiyacı var. Belki MHP'ye yardımcı olabilir. Abdullah Gül'ün AK Parti'ye dönmesi halinde, partinin daha zenginleşeceği kesin. AK Parti, Tayyip Erdoğan ile zaten zengin."