BIST 9.722
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.425,40
HABER /  MEDYA

Gül bu rektörü de atayacak mı?

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, rektör atamalarında yapılan bir skandalı bugünkü köşe yazısına taşıdı.

Abone ol

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir, rektör atamalarında yapılan bir skandalı bugünkü köşesine taşıdı. Yükselir, YÖK'ün verdiği ayrımcılık yaratan kararı Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e iletti.

Abdullah Gül'ün Londra yolunda tarafsızlığını ve herkesi kucaklayan anlayışını anlatmak için, "Bunu söylemek hoş değil ama Alevi rektör bile atadım!" sözlerine atıfta bulunan Yükselir, Gül'e bir soru yöneltti: 

Yükselir yazısına Alevi rektörün başarı tablosunu anlatarak başlamış... Kars Kafkas Üniversitesi rektörü Abamüslüm Güven'in 2006 yılında göreve atandıktan sonra yaptığı işler dillere destan olmuş.

Güven, görevi devraldığında 8 bin 300 olan öğrenci sayısını 4 yılda 13.500'e çıkarmış. Üniversitenin tam kapasite ile hizmet vermesi, büyük üniversiteler arasında anılabilmesi için yepyeni 18 bölüm daha açılmasını sağlamış. 2006'da temelini Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün attığı Tıp Fakültesi'ni 2 yılda tamamlamış ve bugün açılışa hazır hale getirmiş.

Kentin işadamlarından topladığı 2 milyon dolar bağışla 2 kız yurdu inşa ettirmiş ve 150 yataklı hastanenin iç donanımını yenilemiş.
Mesela birçok rektörün yapmadığını yapıp üniversitenin kapısını halka açmış.

Rektör Güven'i yaptığı işlerden dolayı seven kentin halkı, öğrencisi, öğretim üyesi, seçimlerde 168 geçerli oyun 71'ini alarak birinci sıraya yerleştirmiş.

YÖK'TEN TARTIŞILACAK LİSTE

Çünkü YÖK, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün onayına sunduğu listede Abamüslüm'ü 3. sıraya, ondan sonra ancak 44 oy alarak 2. sıraya yerleşen Sami Özcan'ı ise 1. sıraya koymuş.

ABDULLAH GÜL'E KRİTİK SORU

Nedeni ise rektör Abamüslüm Güven'in Alevi olması... İşte Sevilay Yükselir yapılan bu haksızlık nedeniyle Abdullah Gül'e bir soru yöneltmiş: "Sayın Cumhurbaşkanım. Son derece başarılı işlere imza attığı bilinen, kentteki herkes tarafından sevilen ve sayılan Alevi kökenli Prof. Dr. Abamüslüm Güven'i de Londra dönüşü atayacak mısınız yeniden rektörlüğe?"

ÖNYARGILARI BİR KENARA BIRAKALIM

Yükselir yazının devamında da Abdullah Gül'e bir öneride bulunmuş:

"Önyargıları bir kenara bırakalım. Ve gelin daha çağdaş, daha demokratik ve daha özgürlükçü bir Türkiye için lütfen birbirimizi sıkıca kucaklayalım."