BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

GÜL, BİNGÖLLÜLERE HİTAP ETTİ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, barış, kardeşlik ve dostluk rüzgarının daha güçlü şekilde esmesini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.<br/>Abd...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, barış, kardeşlik ve dostluk rüzgarının daha güçlü şekilde esmesini görmekten mutluluk duyduğunu söyledi.
Abdullah Gül, sabah saatlerinde beraberindeki Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile birlikte Muş’tan karayoluyla Bingöl’e geldi. Bingöl Valiliği önünde Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Serdar Atalay tarafından karşılanan Gül, kendisine sevgi gösterisinde bulunan halkı selamladı. Kalabalığa gül de dağıtan Gül, polis mangasını selamladıktan sonra halka hitap etti. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajları veren Abdullah Gül, "Eski Bingöl ile bugünkü Bingöl arasında çok fark var. Memleketimizde güzel şeyler oluyor. Bu gezim daha önceden planlandı. Bingöl’e biraz geciktim. Ama takvim çerçevesi içinde bütün Türkiye’yi dolaşıyorum. Bu gelişimde barış, kardeşlik ve dostluk rüzgarının çok daha güçlü şekilde esmesini görmekten de çok mutluluk duyuyorum" dedi.
Tüm etnik kökenlerin aynı çatı altında yaşadığına dikkat çeken Abdullah Gül, "Hepimiz kardeşiz. Hiçbirimizin elinde değil nerede doğduğumuz. Ben Kayseri’de doğdum. Siz Bingöl’de doğdunuz, bu sizin elinizde değil. Türk, Kürt, Zaza veya neyse bunlar bizim elimizde değil. Ama hepimiz Türkiye Cumhuriyeti’nin asil vatandaşlarıyız. Bu memleket hepimizin. Bu memleket yani sizler beni Cumhurbaşkanı yaptınız. Cevdet Yılmaz Beyi Bakan yaptınız. Milletvekilleri gönderdiniz meclise. Hakkari’den Edirne’ye kadar Adana’dan Trabzon’a kadar hepimiz nereyi istersek oraya yerleşir, orada çalışır ve kazanırız. Herkes yapıcı olarak bu kardeşliği pekiştirmek için elinden gelen herşeyi yapmalıdır" diye konuştu.
Gül, devletin hizmet etmek için olduğunu belireterek, "Biz bunun için varız. Tüm devlet kapıları hepinize açıktır. Vatanımızın ve milletimizin değerini bilelim. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyor ve başarılar diliyor" dedi
Gül, konuşmasının ardından Vali Güvençer’in makamına geçti. Burada da Türkiye’nin önemine birlikteliğe dikkat çeken Gül, ardından basına kapalı olarak Vali Güvençer’den brifing aldı.
(İHA)