BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,74
ALTIN 2.498,49
HABER /  GÜNCEL  /  OTOMOBİL

Metin Şentürk'ten rekor hız denemesi!

Görme engelli şarkıcı Şentürk, Guiness Görme Engelliler Dünya Hız Rekoru'nu Türkiye'ye getirmek için direksiyon başına geçti.

Abone ol

Görme engelli şarkıcı Metin Şentürk, Guiness Görme Engelliler Dünya Hız Rekoru'nu İngiltere'den alarak yeniden Türkiye'ye getirmek amacıyla Hezarfen Havaalanı'nda deneme sürüşü yaptı.

Dünya Engelliler Vakfı Başkanı da olan Şentürk, hız denemesi için eğitmeni ünlü ralli pilotu Volkan Işık ile Sabah saatlerinde Hezarfen Havaalanı'na geldi.

Pistte bir süre ısınma turu atan Şentürk, daha sonra gazetecilere açıklama yaptı. Şentürk, "Sabahın köründe adamın körünü izlemeye geldiğiniz için teşekkür ederim" dedi.

Şentürk, 2010 yılında kırdıkları rekorun yaklaşık 4 yıl sonra İngiliz görme engelli Mike Newman tarafından egale edilmesi üzerine yeniden çalışmalara başladıklarını anlatarak, "Ama daha o zaman söylemiştik, 'Bu rekoru kim bizden alırsa geri alacağız. Dünyanın en hızlı körü hep Türkiye'de olacak.' Dünyanın en hızlı pilotu Volkan Işık da burada. İnşallah bu çalışmayı onunla beraber Temmuz ayına kadar sonlandıracağız. Bu durum milli bir mesele gibi oldu. Biz enerjimizi, azmimizi hatta canımızı ortaya koyuyoruz" diye konuştu.

Metin Şentürk, rekorun geri alınabilmesi için herkesten destek beklediklerini söyledi.