BIST 9.771
DOLAR 32,54
EURO 35,00
ALTIN 2.434,64
HABER /  DÜNYA

Guardian'dan sonra CNN'de söyledi

Erdoğan'ın Ortadoğu gezisi dünya medyasında da büyük yankı uyardırdı!

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın Arap Baharı ziyaretleri dünya medyasında büyük yankı uyandırdı! Guardian'ın ardından CNN International'da Erdoğan'ı İslam dünyasının yeni lideri olarak tanımladı.

Guardian'ın "Türkiye'nin çağı geliyor, Ortadoğu bundan böyle aynı olmayacak" cümleleriyle değerlendirdiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ortadoğu ziyaretleri, Amerikan medyasından da büyük yankı uyandırdı.

CNN International'ın Erdoğan'ın Mısır'la başlayan Ortadoğu ziyaretleriyle ilgili haberinde, "Türkiye bölgenin lider ülkesi, Erdoğan İslam dünyasının yeni lideri" yorumunda bulunuldu. CNN'in haberine Erdoğan'ın görüntüleri eşlik etti.

ORTADOĞU ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Erdoğan'ın bölgede büyük bir coşkuyla karşılanan ziyaretleri için Times Gazetesi, Erdoğan'ı Türkiye'nin Atatürk'ten sonraki en güçlü lideri olarak tanımlarken, Guardian yazarı Michigan State University'den Prof. Muhammed Eyub ise, Türkiye'nin bölgesel bir güç olarak ortaya çıkmasıyla Orta Doğu'nun artık eskisi gibi olmayacağını yazmıştı.

"İSRAİL ARTIK RAKİPSİZ DEĞİL"

Eyub yazısında, "Bölgede şu anda yaşananlar İsrail'in Doğu Akdeniz'de artık rakipsiz olmadığını gösteriyor. İsrail'in işgal topraklarına yönelik politikaları uluslararası forumlarda bundan böyle ciddi sınavlarla karşılaşacak. Türk dış politikası bağımsızlığını ilan etti" yorumları yer almıştı.

İSRAİL ÇOK YALNIZ

ABD 'nin saygın gazetelerinden The Washington Post 'ta, '' Yalnız İsrail '' başlığıyla yayımlanan bir yazıda ise, ''İsrail'in bir kez daha, baskı altındaki komşu liderler için elverişli bir günah keçisi olduğu ve on yıllardır hiç olmadığı kadar izole hale geldiği'' belirtildi.

ERDOĞAN İSRAİL'E ÇOK KIZGIN

''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu hükümetine karşı bir kampanya yürüttüğü ve bunu kışkırtıcı açıklamalarla kızıştırdığı'' iddiasına yer verilen yazıda şöyle denildi:

''Erdoğan, ( Mavi Marmara konusundaki) BM soruşturmasının, İsrail'in Gazze'ye uyguladığı ablukanın ve dolayısıyla Mavi Marmara gemisine müdahalesinin meşru olduğu sonucuna varmasından çok kızgın.''.

''İsrail'in on yıllardır hiç olmadığı kadar daha izole göründüğü'' belirtilen yazıda, ''Netanyahu hükümeti, BM Soruşturma Komisyonu'nun da haklı olarak aşırı güç kullanıldığı tespitine vardığı, Mavi Marmara baskınında 9 Türk'ün ölümünden dolayı özür dilemede istekli olsaydı, Türkiye ile bir krizi önleyebilirdi'' değerlendirmesine yer verildi.

TIMES İSE TEMKİNLİ YAKLAŞTI

İngiliz Times gazetesi ise Erdoğan'ın İslam dünyasının yeni lideri olduğu benzetmesine temkinli yaklaştı. Bu benzetmeyi kabul etmeyen Times, Erdoğan'ın Kahire'de kendisini "İslam dünyasının yeni sesi" olarak göstermeye çalıştığını ileri sürdü.

Gazete Erdoğan'ın "Gazze'de ağlayan Filistinli bir çocuk, Ankara'daki bir annenin yüreğini sızlatır" sözlerini öne çıkardı.