BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,91
ALTIN 2.508,13
HABER /  GÜNCEL

Ermenek Başsavcısı'nın ev sahibi bakın kim çıktı?

ERMENEK Başsavcısı Ali Özdemir’in, 18 işçinin mahsur kaldığı madenin sahibi Saffet Uyar’ın kuzeni Şakir Uyar’ın evinde kiracı olduğu ortaya çıktı.

Abone ol

Milliyet gazetesine konuşan Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Ali Özdemir, ‘Burada 4 evden 3’ü Uyarlar’ın. Dedikodu olmasın diye taşınıyoruz. Ahlaklı bir duruş sergiliyorum’ dedi.

Karaman Ermenek’teki maden faciasında 18 işçinin mahsur kalmasıyla ilgili soruşturmayı yürüten Ermenek Cumhuriyet Başsavcısı Ali Özdemir’in, hakkında adli kontrol kararı ile yurtdışına çıkış yasağına karar verilen Has Şekerler Madencilik şirketi sahibi Saffet Uyar’ın amcasının oğlu Şakir Uyar’a ait evde, kiracı olarak oturduğu ortaya çıktı. Milliyet’ten Tülay Karapınar'ın telefonla ulaştığı Özdemir, “Zaten bu olaydan sonra lojmana başvurduk, hafta sonu taşınıyoruz. Dedikodu olmasın diye. Tercih etme şansınız yok. Burada dört evden üçü Uyarlar’ın” diye konuştu. Özdemir, kiraladığı evin sahibinin soruşturmanın şüphelileri arasında da olmadığını belirterek, haberin yayınlanması halinde yasal haklarını kullanacağını söyledi.

DEDİKODU OLMASIN DİYE
Özdemir, “Şöyle bir iddia var. Ermenek’teki maden faciasında şirket sahibinin bir akrabasına ait evde kirada oturduğunuz iddia ediliyor. Böyle bir şey var mı ya da bundan sonra ne yapmayı düşünüyorsunuz” sorusuna şu yanıtı verdi: “O ailenin burada her tarafta evi var. Yani biz zaten bu olaydan sonra lojmana çıktık, yani başvurduk, taşınıyoruz şu anda. Herhangi bir dedikodu olmasın diye. Ben kirasını veriyorum. Her şeyin kaydı var. Yani biz parasını verip oturuyoruz. Şu anda çıktık, taşınma işlemleri devam ediyor. Sonuçta lojmana hemen taşınamıyorsunuz. Bir personel çıkabiliyor, ondan sonra böyle bir şey oluyor.

TERCİH ETME ŞANSIMIZ YOK

Böyle haberler yapmayın, çünkü hoş olmuyor. Biz burada her türlü bilgi belgeyi de sunarız. Ama bizi şaibeli hale getirirsiniz. Sanki bu adam, o olayla alakalı birisi derler. Uyar’ların her tarafta yerleri var. Tercih etme şansımız yok ki. Geldik biz de buraya, boş bulduğumuz kiraya giriyoruz ne yapalım? Lojman 80 metrekareydi. Benim üç ocuğum var. Çocuklarımın yanı sıra kayınvalidem var. Lojmanlara başvurduk. Burada taşınma süresi var. Bizim orada iki personel boşaltıyor evi. Biz de taşınacağız.”