BIST 9.619
DOLAR 32,60
EURO 34,88
ALTIN 2.497,73
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Grup Yorum Bağımsız Türkiye diyecek

13 Nisan 2014 Pazar günü saat 15:00’de Bakırköy Halk Pazarı'nda “Bağımsız Türkiye” çağrısıyla geçen sene 550 bin kişinin katıldığı halk konserinde bu sene de yüzbinlerin bir araya gelmesi hedefleniyor.

Abone ol

Grup Yorum’un 4.Bağımsız Türkiye konseri 13 Nisan 2014 Pazar günü saat 15:00’de Bakırköy Halk Pazarı'nda. “Bağımsız Türkiye” çağrısıyla geçen sene 550 bin kişinin katıldığı halk konserinde bu sene de yüzbinlerin bir araya gelmesi hedefleniyor.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Grup Yorum'a birçok konuk sanatçı eşlik edecek. 30 kişilik senfoni orkestra da Grup Yorum’a konser boyunca eşlik edecek. Grup Yorum'un söyleyeceği bazı şarkılarda solistlik yapacak sanatçılar ise şöyle: Taj Kurdistani (Erbane), Huseyne Omeri, Bülent Emrah Parlak, Fırat Tanış, Rıza Kocaoğlu, Ezel Akay, Barış Atay, Ogün Sanlısoy, Erdal Bayrakoğlu, Hilmi Yarayıcı, Erkan Oğur, Hakkı Demircioğlu, Selçuk Balcı, Adile Yadırgı, Ayla Yılmaz, Hüseyin Turan, Tolga Sağ, Yılmaz Çelik, Cengiz Özkan.. Sanat Meclisi’nin Van depremzedeleri için yaptığı “Van Üşüyor” adlı bestede emeği geçen ve klipte bulunan tüm sanatçılar sahnede hep birlikte besteyi seslendirecekler.

foto2.jpg

4. BAĞIMSIZ TÜRKİYE KONSERİ

Bağımsız Türkiye’yi istiyoruz. İnsanca ve özgürce yaşamak istiyoruz Anadolu topraklarında. Emeğimizle kazanmak istiyoruz, istediğimiz ürünü ihtiyacımız ne ise ona göre üretmek istiyoruz ama izin vermiyorlar işte… Kendi kendini doyurabilen bir ülke iken buğdayını, etini ülke dışından alan bir ülkeye döndük. Emperyalistler belirliyor “Şu kadar ekeceksiniz, şunu ekeceksiniz.” diye, ülkeyi yönetenler tamam diyor. İnsanca yaşayacak maaş istiyoruz. Olmuyor işte… Emperyalistler belirliyor, ülkeyi yönetenler uyguluyor, gecemiz gündüzümüze karışıyor ekmek paramızı kazanabilmek için, ama 3 TL zam için aylarca pazarlık yapıyorlar bizlerle. Emperyalist tekeller istiyor diye dağlarımıza füze kalkanları kuruluyor hakların üzerine bomba yağdırmak için. Emperyalistler istiyor diye kentsel dönüşüm yalanı adı altında evlerimiz elimizden alınmaya çalışılıyor. Ülkemizi emperyalistler yönetiyor işbirlikçileri aracılığı ile işte… İşte bağımsızlığımız böyle yok ediliyor.

Ülkemizi emperyalistlere peşkeş çekenler, bir yandan bize her türlü adaletsizliği, hukuksuzluğu reva görüyor, bir yandan da zevk ve safahat içinde bir yaşam sürüyorlar. Hakları için 31 Mayıs’ta başlayıp tüm ülkeye yayılan halk ayaklanmasına katılan gencecik insanlarımızı katlediyor, katillerini koruyor, bir yandan da halkın emeğini, geleceğini çalanların çıkarı için yasalar çıkartıyor. Hırsızlar tutuklanmasın, gözaltına alınmasın diye hırsızların “önüne yatmaya” hazır “insanlar” yönetiyor bu ülkeyi.

foto4.jpg

İşte bu tabloyu yok etmek için tek bir şeye ihtiyacımız var bizim, BAĞIMSIZLIĞA… İşte bunun için yapıyoruz bu konseri. Bağımsız Türkiye umutlarımızı büyütmek, ete kemiğe büründürmek için yapıyoruz. Biliyoruz çok zorlu bir yol bu; acı dolu, cefalı ama bir o kadar da onurlu. Yaşamak sadece gıda almak, nefes alıp verebilmek değildir. Bu şekilde sadece bir canlı olabiliriz ama biz insanız ve insani tüm güzel değerlerimizle, duygularımızla yaşamak istiyoruz bu topraklarda. Ama bunları da çalıyorlar işte bizden. İzin vermeyeceğiz buna, işte bunun için yapıyoruz bu konserleri.

Bağımsız bir ülke bizler için hayal değil. Çocuklarımız ve geleceğimiz için üretmek, kazanmak hayal değil. Birken binler, binken milyonlar olabileceğimizi gördük. Her yaştan her milliyetten her inançtan hepimizin sorunu ortak! Çözüm de ortak. Çözüm; istemek ve yapmakta. İstiyoruz ve yapacağız da.

Bağımsız bir Türkiye için 13 Nisan’da Bakırköy Bağımsızlık Meydanı’nda buluşmak üzere.