BIST 9.080
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.308,01
HABER /  DÜNYA

Grup seks yapmayan kızı öldürmüşlerdi

Amanda Knox ve sevgilisi öğrenci olan ve grup seks yapmayan bir kızı öldürmekle suçlanmıştı. Amanda Knox için yeniden yargılama kararı çıktı o ise evleniyor.

Abone ol

İtalya’da 2007 yılında Meredith Kercher’i öldürmekten yargılanıp ceza alan, aklandıktan sonra tekrar suçlu bulunan Amanda Knox, müzisyen sevgilisi Colin Sutherland ile nişanlandı.

The Seattle Times'ın haberine göre, Knox kendisi gibi 27 yaşında olan ve bir süre önce New York'tan Seattle'a yerleşen Colin Sutherland ile dünya evine girecek.

Knox'un ailesine yakın bir isim de Knox'un nişanlandığı haberini doğruladı. Çiftin nikah tarihi konusunda ise açıklama yapılmadı.

amanda-knox-colin-sutherland.jpg
Amerikalı Amanda Knox, İtalyan erkek arkadaşı Raffaele Sollecito ile İngiliz öğrenci Meredith Kercher cinayetinden mahkum olmuştu. İtalya'da 4 yıl hapis yattıktan sonra Temyiz Mahkemesi'nin 2011'de hakkındaki 26 yıl hapis kararını bozmasının ardından hapisten çıkan Amanda Knox, ülkesi ABD'ye dönmüştü.

SEVGİLİSİNİN BOĞAZINI KESMEKLE SUÇLANIYOR
amanda-knox-ve-meredith-kercher.jpg
Erasmus değişim programıyla İtalya'nın Perugia kentine gelen İngiliz Meredith Kercher (21), 2 Kasım 2007'de kaldığı evde boğazı kesilmiş ve 43 yerinden bıçaklanmış bir şekilde bulunmuştu. Kamuoyunda ''Meredith Olayı'' ve ''Kercher Cinayeti'' isimleriyle bilinen vakada, İngiliz kızın vahşice öldürülüşünün ardından dört isim ön plana çıkmıştı.

GRUP SEKSE ZORLADILAR

Bu dört isimden; Kercher'in ev arkadaşı Amanda Knox ve Knox'un o dönemki İtalyan erkek arkadaşı Rafealle Sollecito'ya, Kercher'i "toplu sekse zorlamak ve ölümüne sebep olmak" suçlamaları yöneltilmişti.

_72647496_sollecito_kercher_knox_ap_pa.jpgDava boyunca tutuklu yargılanan Knox, 2009 yılında 26 yıl, Sollecito ise 25 yıl hapis cezasına çarptırılmış, ancak Ekim 2011'de temyiz mahkemesinin bu kararı bozmasıyla ikili tahliye edilmişti. Ancak daha sonra Yargıtay, delillerdeki usulsüzlük nedeniyle temyiz mahkemesinin kararını bozmuş ve yargılamanın yeniden başlamasına hükmetmişti. Amanda Knox, yeniden başlayacak yargılama sürecinden kaçmadığını ama İtalya'ya dönmeyeceğini söylemişti.