BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.309,84
HABER /  GÜNCEL

Grooveshark'ın kurucularından Greenberg ölü bulundu

Bir dönemde internetten müzik dinlemenin öncülerinden sayılan ve yakınlarda kapatılan Grooveshark'ın kurucularından Josh Greenberg Florida'daki evinde ölü bulundu. Greenberg 28 yaşındaydı.

Abone ol

Bir dönemde internetten müzik dinlemenin öncülerinden sayılan ve yakınlarda kapatılan Grooveshark'ın kurucularından Josh Greenberg, Florida'daki evinde ölü bulundu. Greenberg 28 yaşındaydı.

Gainesville polisi, Twitter üzerinden yayımladığı mesajında, ölüm olayında herhangi bir kuşku verici nokta bulunmadığını, olayın intihar da olmadığını açıkladı.

Grooveshark yıllardır çeşitli plak şirketleriyle yaşadığı hukuki anlaşmazlıklar ardından bu yıl Nisan'da kapanmıştı.

Mahkeme, Grooveshark müzik sitesini kurulurken telif haklarının bilerek çiğnendiğine hükmetmiş ve 736 milyon dolar tazminat ödenmesi gerekebileceğini bildirmişti.

2006 yılında faaliyete geçen Grooveshark'ın sahipleri siteyi kapatırken yayımladıkları açıklamada, "Büyük iyiniyetimize rağmen çok büyük hatalar yaptık. Hizmete koyduğumuz büyük miktarda müzik için telif hakkı sahiplerinden izin almadık. Bu yanlıştı. Koşulsuz özür diliyoruz." dediler.

Greenberg'in annesi, Gainesville Sun gazetesine, son dönemde oğlunun keyfinin yerinde olduğunu anlattı.

Lori Greenberg, oğlunun sağlık sorunları olduğunu sanmadığını belirtti ve "Yeni başlatacağı işlerle ilgili olarak heyecan duyuyordu." dedi.

Gazetenin haberine göre, Grooveshark'in en faal olduğu dönemde şirkette 145 kişi çalışıyordu.

Greenberg'in dostları ve eski meslektaşları sosyal medya üzerinden üzüntülerini paylaşıyor.

Tyler Nettleton adlı teknik uzman, "Bana Grooveshark'ta mesleğime başlama şansı tanıdığın için teşekkürler @joshgreenberg. Dünya büyük bir girişimciyi kaybetti." dedi.