BIST 9.089
DOLAR 32,38
EURO 35,03
ALTIN 2.325,93

Grip ile böyle savaşın

Grip ile böyle savaşın

Ekim-Kasım aylarında grip, soğuk algınlığı, nezle gibi şikayetlerin arttığına dikkat çeken Dr. Sinan Akkurt tavsiyelerde bulundu...

Grip ile böyle savaşın

Mevsim geçişlerinin bağışıklık sistemi güçsüz kişileri olumsuz etkilemesi ve şehre dönüş, okulların açılması gibi nedenlerle toplu yaşamın artmasıyla birlikte grip virüsleri yeniden dört bir yanımızı sardı.

Grip ile böyle savaşın

Virüslerden korunmak için öncelikle gribe yakalanmış insanlara 1,5 metreden fazla yaklaşılmamasını öneren Dr. Sinan Akkurt; açık ofis, okul, hastane, fabrika gibi kalabalıkla iç içe olunan yerlerde eczanelerde satılan dezenfektanlarla ellerin ve ortak kullanılan telefon, klavye, masa gibi nesnelerin de temizlenmesi gerektiğini dile getirdi.

Grip ile böyle savaşın

Kapalı ortamların sık sık havalandırılması gerektiğini belirten Dr. Sinan Akkurt, riskin bağışıklık sistemi güçlü kişiler için daha düşük olduğunu söyledi.

Grip ile böyle savaşın

Akkurt, güçlü bir bağışıklık sistemi için düzenli beslenme, düzenli uyku, hareketli yaşam ile birlikte elektromanyetik kirlilikten arınmanın, stres ve sigaradan uzak durmanın önemini vurguladı.