BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  SAĞLIK

Grip aşısı olan erkekler dikkat!

Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği verilerine göre kış aylarında grip olmamak için 'grip aşısı' olan erkeklerde bakın hangi sorunun ortaya çıktığı tespit etti.

Abone ol

Kış aylarına girilmesiyle birlikte Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği'nin (CİSED) “E-Cinsel Danışmanlık” hatlarına yapılan başvurularda erken boşalma şikâyetlerinde artış görülmeye başlandı. Bu hastaların önemli bir kısmının grip hastalığı nedeniyle grip ilacı kullanmakta olduğu saptandı.

Erken boşalmanın bir takım ilaçların kullanımı ya da bırakılmasının yan etkisi olarak ortaya çıkabileceğini söyleyen CİSED Genel Başkanı Dr. Cem Keçe, “Özellikle ruh sağlığı hastalıklarında kullanılan ilaçların ani olarak kesilmesi erken boşalmaya yol açabilir. Bir takım trankilizan ya da uyku getirici ilaçların (opiyatlar) bırakılması ya da soğuk algınlığı ve grip ilaçlarının yoğun bir şekilde reçetesiz kullanımı sonucunda erken boşalma görülebilir. Kışa adım attığımız bu günlerde soğuk algınlığı ve grip vakalarının artması anti-gripal ilaçların kullanımını da arttırdı. Gribin etkilerinden bir an önce kurtulmak için bu tür ilaçları kullanmakta iken aniden erken boşalma gibi cinsel işlev yetersizliğiyle karşılaşan erkeklerin aklına kullandıkları ilaçların buna yol açabileceği gelmemekte ve bu erkeklerin bir kısmı panik içerisinde bize başvurmaktadır." dedi.

HAPŞIRIRKEN DİKKAT EDİN!

Bu ilaçların büyük bir kısmı hekim tavsiyesi olmadan temin edildiğinin de altını çizen Cem Keçe, bu ilaçların yan etkileri konusunda hastaların uyarılmamasını eleştirdi:

"Toplum olarak cinselliği rahat konuşamıyor olmamız hekimlerimizi de etkilemiştir. Dolayısıyla grip ilaçlarının cinsel işlevlerde geçici erken boşalma gibi değişikliklere neden olabileceği konusuna hiç girilmemektedir. Özellikle grip ilaçlarının içinde yer alan antihistaminikler ve dekonjestanlar erken boşalmaya sebep verebiliyor. Yani grip hastalığında hapşırma kontrolsüz olur, hapşıran ve grip ilacı kullanan bir erkek de yatakta kontrolsüz hapşırabilir yani erken boşalabilir."

Benzer sorunlarla karşı karşıya kalan erkekler CİSED’in “E-Cinsel Danışmanlık” hatlarına 312 212 66 26 ve  542 519 47 64 numaralı telefonlardan ulaşabilirler.