BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,97
ALTIN 2.432,63
HABER /  SAĞLIK

Gözden girip anüsten çıkıyor İnanılmaz virüs!

Siyah sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşabilen ve insan vücudunda 15 yıla kadar yaşayabilen bir parazit Onchocerca Volvulus özellikle gözde kuluçkalanıyor ve gözü içten içe yiyor!

Abone ol

Siyah sivrisineklerin ısırmasıyla bulaşabilen ve insan vücudunda 15 yıla kadar yaşayabilen bir parazit Onchocerca Volvulus özellikel göze çok çabuk yerleşiyor ve inanılmaz ağrışlı enfeksiyonlara sebep olabiliyor!

Kurbanını içten içe yiyerek 50 cm uzunluğa kadar büyüyen ve bu esnada deri altında serbestçe dolaşarak dayanılmaz ağrılara sebep olan bu parazitin doğurduğu yavrular kısa bir süre içinde gözde keratite ve bunun sonucunda da körlüğe neden olurlar.

KÖRLÜK BİLE YAPABİLİR!

goz-sinek.jpg

LENF DAMARLARINI TIKIYOR!

Sivrisinekler yoluyla bulaşan ve kişinin vücudunda yaklaşık bir yıl gezindikten sonra yeterli olgunluğa erişen bu parazit lenf damarlarında iltihaba, tıkanmalara ve felce sebep olur. 

goz-kurtcuk.jpg

BAĞIRSAĞIN ANÜSTEN FIRLAMASINA SEBEP OLUYOR

İshal, kusma ve kansızlığa, daha sonralarıysa ağır enfeksiyonlar eşliğinde Rektum Prolapsusu'na (kalın bağırsağın anüsten dışarı fırlaması olayı) yol açar. Loa Loa: Taşıyıcı sineğin ısırmasıyla yerleştiği insanın derisinin altında hareket etmeye başlar ve şiddetli şişliklere yol açar. Yeteri kadar olgunlaştığında insan yüzüne de ulaşmış olur ve göz sıvısına girdikten sonra korneaya yerleşir. Yıllar boyunca ciddi hasarlara sebep olan bu korkunç parazit bu aşamada dışarıdan görülebilir hale gelir.