BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındaki polislerin telefonlarına el konuldu

Paralel yapıya yönelik operasyonda gözaltında alınan polislerin nezarette hatıra pozu çekmelerine devlet 'dur' dedi.

Abone ol

22 Temmuz Operasyonu kapsamında gözaltına alınan tüm polislerin telefonlarına el konularak emanete alındı.

Cuma günü adliyeye çıkarılan polislerden tutuklanması istenen 49'unun avukatları, gözaltı süresinin dolması ile birlikte hakkında el koyma kararı bulunmayan telefonların, Cumartesi gecesi müvekkillerine iade edildiğini söyledi.

Avukatlar, “Hakkında el koyma kararı bulunmayan telefonlar, Cumartesi gecesi gözaltı süresi dolunca müvekkillerimize iade edildi. Bu sabah ise yeniden kendilerinden alınarak bize teslim edildi, biz de adliyenin kapısında bekleyen ailelerine teslim ettik" dediler.

AVUKATLAR DİLEKÇE HAZIRLADI
Şüpheli polislerin avukatları, telefonların iadesi için bir dilekçe hazırladıkları dilekçeyi, Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nda görevli savcı bulunmaması nedeni ile işleme koyamadıklarını belirttiler. Avukatlar, savcının gelmesi ile birlikte dilekçelerini sunacaklarını kaydettiler.

"BAKAN TALİMATIYLA" İDDİASI
Şüpheli polislerin avukatlarından Bilal Çalışır ise telefonların alınması süreci ile ilgili olarak şunları söyledi:
“Gözaltı sürecinde müvekkillerimizi şahsi eşyaları emanete alınmıştı. Gözaltı süresi bittikten sonra bu eşyaları tutanak karşılığında iade edildi. Hakkında el koyma kararı bulunmadığı için telefonları da iade edildi. Bu sabah telefonların alınacağına dair Adalet Bakanı'nın talimatı olduğu yönünde bir söylenti dolaşmıştı" dedi.