BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.502,86
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındaki polisler için Kur'an ve cevşen okundu

Emniyet içindeki 'paralel' yapılanmaya yönelik operasyonda gözaltına alınan polislere Kuranlı, cevşenli destek...

Abone ol

Yasadışı dinleme ve resmi evrakta sahtecilik suçlamasıyla başlatılan emniniyetteki operasyonda gözaltına alınan polislerin aileleri İstanbul Emniyeti önüne kamp kurdu.

İkinci dalga operasyon kapsamında önceki gün 33 kişi gözaltına alındı. Polis aileleri ve sahur operasyonuyla gözaltına alınan polislerin yakınları İstanbul Emniyet'in önünde sabahın erken saatlerinden itibaren destek için bekledi.

Aileler ve destek için gelenler Kuran-ı Kerim'in yanı sıra cevşen, Ashab'ı Bedir, 4444 Salat'ı Tefriciye dualarını okuyarak manevi destek oldu.

Haksızlığa uğrayan herkes için dua ettiğini savunan komiser Sefa Tarık'ın annesi Oğuz, "Cevşen okuyoruz, 4444 Tefriciye duası dağıtıyoruz. Rabbim görüyor, yakarmaktan halimizi. O'na arz etmekten başka elimizden gelen bir şey yok. Derdimize Rabbimizden başka derman olacak yok." dedi.

CEVŞEN NEDİR?

Cevşen üzerine yayınlar yapan cevsen.de adlı sitede Risale-i Nur Enstitüsü tarafından  
yazılan tanımda şöyle deniliyor:

Duâ-i Nebevî: Cevşenü’l-Kebir
 
"Cevşen, Farsça kökenli bir kelime olup, "bir tür zırh, savaş elbisesi" manasına gelmektedir. Terim manası Şii kaynaklarında Ehl-i Beyt tarikiyle Hz. Peygambere isnat edilip, Cevşen-i Kebir ve Cevşen-i Sagir olarak bilinen, metinleri birbirinden farklı iki duâyı ifade eder. Ancak Cevşen-i Kebir daha meşhurdur ve "Cevşen" denilince ilk akla gelen Cevşen-i Kebir'dir. Cevşen-i Kebir Musa el-Kazım-Cafer es-Sadık-Muhammed el-Bakır-Zeynelabidin-Hz. Hüseyin ve Hz. Ali tarikiyle Hz. Peygamber'e isnat edilir."

VATİKAN CEVŞEN'İ ÇOK SEVDİ

Yine cemaatin dergilerinden Aksiyon'da cevşenle ilgili ilginç bir haber yayınlanmıştı.

Ülkemizde insanların artık daha sık okuduğu, boynuna taktığı, arabalarına, işyerlerine astığı Cevşen, Vatikan’da bir araştırmaya konu edilirken, Amerika’da bir rahibenin hazırladığı doktora çalışmasında da ele alınıyor. Dahası, Vatikan’ın İstanbul’daki temsilcisi Marovitch gibi Hıristiyan ruhaniler tarafından duâ olarak okunuyor. Marovitch, Cevşen’in daha fazla insana ulaşabilmesi için farklı dillere tercüme edilmesini de istiyor.

Rahibe Dr. Lucinda Mosher, Cevşen'i büyüleyici bulduğunu ifade ediyor. Cevşen’in hiziplerden oluşan ahenkli ve şiirsel yapısı ile Esma-i Hüsna’nın nağmeli tekrarlanışı herkes gibi onu da cezbetmiş.