BIST 9.722
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.424,63
HABER /  MEDYA

Gözaltındaki Oğuz Güven'i Nedim Şener mi ihbar etti?

Cumhuriyet gazetesi internet sitesinin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven gözaltına alındı. Güven'in gözaltına alınmasında Nedim Şener'in ihbarı olduğu söylentileri çıktı. Şener köşe yazısından cevap verdi. İşte o yazı...

Abone ol

Cumhuriyet Gazetesi internet sitesinin genel yayın yönetmeni Oğuz Güven, geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmıştı. 

Güven'in gözaltına alınma sebebi özellikle de sosyal medyada Nedim Şener'in ihbarı kaynaklı olarak nitelendirilmişti. 

Nedim Şener tüm bu yaşananları bugünkü Posta Gazetesi'ndeki köşe yazısında anlattı. 

Şener Denizli Başsavcısı Mustafa Alper 10 Mayıs Çarşamba günü şoförüyle beraber bir kazada şehit olduğu olay ile ilgili olarak 11 Mayıs'ta köşe yazısını yazmak için bilgisayar başına oturduğunu ve kendisine gelen telefonla yapılan eleştirileri yazdı. 

Kaza haberinin Cumhuriyet'in sitesinde veriliş şekline tepki gösteren telefonun ardından durumu farkettiğini söyleyen Nedim Şener, o gün ilk tepki olarak sosyal medya üzerinden mesaj yazdığını söyledi. 

Şener, "Duruma en açık eleştirel tepkiyi twitter’dan vermek için, “Sevgili büyüğümüz Orhan Erinç, bu başlığı atan hayvanı Cumhuriyet çatısı altında tutmayın” diye yazdım" dedi. 

Cumhuriyet gazetesinin başlığından dolayı özür dilemesini ve mesleki skandala imza atana yaptırım uygulamasını beklediğini belirten Nedim Şener, olayı şöyle anlattı:

"Benzeri başlık rezaletleri bir çok gazete ve internet sitesinde yaşanmış, kurumlar özür dileyip o mesleki skandala imza atanlara yaptırım uygulamıştı. Cumhuriyet gibi bir kurumdan beklentim buydu. O twite ilk gün hiçbir tepki almadım ama Cuma sabahı Cumhuriyet gazetesi internet sitesi yöneticisi Oğuz Güven gözaltına alındı"

Bu mesaj sonrası FETÖ’cülerin sosyal medyada “Nedim Şener Oğuz Güven’i hedef gösterdi, gözaltına alındı” kampanyası başlattığını söyleyen Şener, İstanbul Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba'nın Cumhuriyet ilgili 2017/70901 numaralı soruşturmayı o çirkin başlığın atıldığı 10 Mayıs 2017 başlattığını kendisinin sosyal medya mesajını ise 11 Mayıs'ta paylaştığını söyledi.

Şener,  "Yani benim savcıya hedef göstermem söz konusu değildi, ben tepkimi gösterdiğimde soruşturma çoktan başlamıştı" açıklamasını yaptı.