BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,86
ALTIN 2.437,29
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındaki 8 polis serbest bırakıldı

“Paralel Yapı” operasyonunun 3’üncü dalgasında gözaltına alınan 16 polisten 8’i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 8 polis ise ...

Abone ol

“Paralel Yapı” operasyonunun 3’üncü dalgasında gözaltına alınan 16 polisten 8’i savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. 8 polis ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.
Paralel operasyon kapsamından gözaltına alınan 16 polis adliyeye sevk edilmişti. Çağlayan Adliyesine sevk edilen polislerden 8’i savcılık kararıyla serbest bırakıldı. 8’i ise tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Serbest bırakılan polislerle avukatları adliye çıkışında açıklama yaptı.
Açıklama yapan polislerin avukatı:” 17 müvekkilin sorguları yapılmak üzere savcılığa sevk edilmişti. Bu 17 müvekkilden 5’i dün serbest bırakıldı. 12 kişinin mahkeme hâkimlik sorguları bugün tamamlandı. Yarın sabah itibariyle kararları açıklanacak. Bugün 33 kişiden 16 kişi savcılığa sevk edilmişlerdi” şeklinde konuştu.
Serbest kalan Emniyet Amiri Mehmet Akif Üner: “Kamuoyunda 17 Aralık operasyonu olarak bilinen Rıza sarraf, Muammer Güler, Zafer Çağlayan, Egemen Bağış. Bu dosyayı yürüten büronun büro amiri olarak görev yaptım. O zaman baş komiserdim. Ama ne hikmetse bu operasyonda hükümeti yıkmaya darbe yapmaya casusluktan gözaltına alındım. Ve üç gündür gözaltında tutuldum. Ve bugün yağan rahmetle beraber serbest kaldım. Darısı içerideki arkadaşlarımızın başına. Gözaltına alındığım ilk günden beridir gerek mali şubedeki görevlilere gerekse ifademi alan İsmail Uçar savcıya şununla alakalı istinat edilen eylemin gerçekten doğru olup olmadığını, hakkımda en ufak bir delil olup olmadığını sordum. Somut hiçbir cevap alamadım. Gözaltına alınmamın tek sebebi soruşturma savcısı Muammer Aktaş’ın beni Çağlayan Adliyesi’ne çağırıp kapalı zarf içinde vermiş olduğu gözaltı ve arama kararlarının mali şubedeki sorumlu müdür yardımcısına teslim etmemdir. Benim suçum buymuş ve iddia edilen İsmail Uçar savcıda söylediği cümle şu: ‘Sen darbe zarfını alarak mali şubeye götürdün ve senin eylemin burada tamamlanmış oldu.’ İddia edilen güya gerçekleştirmiş olduğum tek şey savcı beyin bana vermiş olduğu kapalı zarfı açmadan mali şubedeki ilgili müdür yardımcısına teslim etmem. Bunun suçu darbe oldu, casusluk oldu” dedi.
Serbest kalan polisler toplu halde fotoğraf çekildikten sonra aileleriyle birlikte adliyeden ayrıldı. Mahkemeye sevk edilen 8 polis sabah saatlerinde hâkim karşısına çıkacak.
(İHA)