BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,75
ALTIN 2.492,11
HABER /  GÜNCEL

Gözaltındaki 6 gazeteci hakkında flaş talep!

Diyarbakır ve İstanbul'daki operasyonlarda aralarında Diken’in eski editörü Tunca Öğreten’in de bulunduğu 6 gazeteci tutuklama talebi.

Abone ol

Diyarbakır ve İstanbul'da gazetecilere yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 25 Aralık sabahı gözaltına alınan 6 gazetecinin savcılıktaki sorguları tamamlandı.

Aralarında Diken’in eski editörü Tunca Öğreten’in de bulunduğu 6 gazetecinin adliyeye sevk edilmeleri öncesinde meslektaşları İstanbul Adliyesi önünde basın açıklaması düzenledi.

Diken’in aktardığı habere göre, basın açıklamasında söz alan Diken yazarı Mehveş Evin, "Mesele halkın haber alma hakkının engellenmesi. Bağımsız gazeteciler üzerinde çok ağır baskılar var. Bu gözaltılar da bunun bir parçası. Onları buradan alacağız" diye konuştu.

Gözaltında bulundukları 24. günde savcılık tarafından alınan ifadeleri tamamlanan gazeteciler, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.

NE OLMUŞTU?

Aralarında Diken’in eski editörü Tunca Öğreten’in de olduğu 6 gazeteci 25 Aralık’ta gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınma gerekçesi olarak ‘terör örgütü üyeliği’ gösterilen Öğreten, Vatan Caddesi’ndeki emniyet müdürlüğüne götürülmüştü. Öğreten’in yanı sıra ETHA Sorumlu Müdürü Derya Okatan, kapatılan DİHA’nın Haber Müdürü Ömer Çelik ve muhabiri Metin Yoksu, Yolculuk Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın ve Birgün gazetesi çalışanı Mahir Kanaat, 25 Aralık’tan bu yana emniyette tutuluyor. Gazeteci Okatan, 23 gündür açlık grevinde. Sabah gazetesi 9 gazeteci hakkında gözaltı kararı bulunduğunu duyurmuş, haberde gözaltı listesindeki gazetecilerin hacker grubu RedHack’le bağlantı kurmakla suçlandığı belirtilmişti.

Daha fazla: https://tr.sputniknews.com/turkiye/201701171026811486-gazeteciler-tutuklama-istemi/