BIST 8.768
DOLAR 32,34
EURO 35,12
ALTIN 2.238,85
HABER /  POLİTİKA  /  HDP

Gözaltına alınan HDP'li Aslan hakkında karar verildi

HDP Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Aslan savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı.

Abone ol

HDP Batman Milletvekili Aslan, Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen terör soruşturması kapsamında, Mardin'in Midyat ilçesinde gözaltına alındı.

Batman Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmanın ardından, Aslan hakkında "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "Kamu görevlisine hakaret" suçlamalarıyla, 5. Asliye Ceza Mahkemesinde dava açılmış, duruşmalara katılmadığı gerekçesiyle de yakalama kararı çıkarılmıştı.

GÖZALTINA ALINMAK İÇİN BEKLEDİ

Mehmet Ali Aslan, Mardin’in Midyat İlçesi’nde aracıyla seyir halindeyken bugün saat 17.00 sıralarında polis tarafından durduruldu. Polisin Midyat’ta bulunan bir sokakta saat 20.15’e kadar beklettiği Aslan, bir evde akşam namazı kıldı. Yakalama kararının getirilmesi üzerine Aslan gözaltına alındı.

Midyat Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen aslan, önce İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü, buradan da ifadesinin alınması için Midyat Adliyesi’ne sevk edildi.

İfade alma işlemlerinin tamamlanması ardından Aslan, serbest bırakıldı.

hdp