BIST 9.717
DOLAR 32,48
EURO 34,95
ALTIN 2.435,90
HABER /  GÜNCEL

Gözaltı sayısı 25 oldu

Yasa dışı dinleme iddialarına yönelik İzmir merkezli 13 ilde operasyon yapıldı, 25 kişi gözaltına alındı.<br/>Sabahın erken saatlerinde başt...

Abone ol

Yasa dışı dinleme iddialarına yönelik İzmir merkezli 13 ilde operasyon yapıldı, 25 kişi gözaltına alındı.
Sabahın erken saatlerinde başta İzmir olmak üzere toplam 13 ildeki bir çok adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyon kapsamında aralarında bir birinci sınıf emniyet müdürünün de olduğu 25 kişi gözaltına alındı.
32 kişi hakkında gözaltı kararı alındığı öğrenilirken, 7 kişi hakkındaki arama ve yakalama işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

İZMİR CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN OPERASYON AÇIKLAMASI
İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, yasa dışı dinleme iddiaları üzerine 13 ilde başlatılan eş zamanlı operasyona ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Cumhuriyet başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında, toplanan delillere göre haklarında yeterli şüpheye ulaşılan aralarında rütbelilerin de bulunduğu ve bir kısmı değişik illerde görev yapmakta olan 32 emniyet personeline yönelik 19 Ağustos 2014 tarihi itibariyle gözaltına alınma talimatı verilmiş olup konuya ilişkin soruşturma devam etmektedir."
(İHA)