BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.422,54
HABER /  SAĞLIK

Gözaltı morluklarının nedenleri ve tedavisi yöntemleri...

Göz altı morlukları bazen yorgunluktan bazen uykusuzluktan bazen de genetik faktörlerden kaynaklandığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Neslihan Dolar gözaltı morluklarının nedenlerini ve tedavi yöntemlerini cevapla.tv'ye anlattı.

Abone ol

Kimileri göz altı morluklarından kurtulmak için bitkisel yollara başvururken, kimileri ise estetik operasyonlara başvurmaktadır. Peki, gözaltı morlukları neden oluşur? Gözaltı morlukları nasıl tedavi edilir? sorusunun cevabını haberimizde sizler için derledik. 

Göz altı morlukları bazen yorgunluktan bazen uykusuzluktan bazen de genetik faktörlerden kaynaklanabilir. Göz altı derisi oldukça incedir. Bu nedenle makyajlarınızı temizlerken  özellikle göz makyajlarınızı temizlerken lütfen çok dikkatli olunuz Özellikle bası ile o bölgelerdeki dolaşımı sağlayan ince damarların çatlamasına deri altına kan sızdırmasına ve daha mor görüntülere yol açabilirsiniz. Lütfen kozmetiklerinizi temizlerken bu bölgelerde daha yumuşak daha yağ bazlı daha süt kıvamında ve pamuk yardımı ile çok bası uygulamadan temizlemenizi öneriyoruz. Bunun dışında bazı alerjik bireylerde göz altında bir mor hare olur ki bu genetiktir bunun tedavisi oldukça zordur bunu tedavi etmeye çalışırken cilt yüzeyini soyma işlemi olayı da daha da kötüye götüreceğinden dolayı bu tarz genetik durumlarda daha kalıcı yöntemlere başvurmanızı önermekteyiz.

Göz altı morluklarınız özellikle yorgunluğa uykusuzluğa bağlı olan göz altı morluklarınızda Papatya çayından faydalanabilirsiniz. Papatya çayını yani bu bardak poşetlerini bir dakika kadar bir fincanda ılık suda demledikten sonra onu buz dolabı poşetine sarıp onu buzluğa atın. Ve buzlukta bir saat kaldıktan sonra o papatya çayının içerisindeki bisabolol maddesi o bölgedeki ödemi ve o bölgedeki dolaşımı hızlandıracağı ve ödemi çözeceğinden dolayı çok faydasını göreceksiniz. Soğuk bir şekilde masaj yardımı ile göz çevrenize uygulayabilirsiniz. Bu yöntem ile anlık göz altı morluklarınızın ve göz çevresi şişliklerinizin önüne geçebilirsiniz. Bununla birlikte bizler K vitamini içeren bunun gibi bazı göz altı morluklarını tedavi eden ürünleri hem dışarıdan uyguluyoruz hemde cilt altına enjekte ederek bu bölgelerdeki sorunları çözmeye çalışıyoruz. Hem çukur hem morluk olan hastalarımızda da çünkü ışık kırılmasından dolayı göz altı çukuru olan bireylerde göz altları daha mor ve koyu görünür işte bu durumlarda da ışık dolgusundan faydalanarak göz çukur ve morluklarına çare olabiliyoruz.

Kaynak: cevapla.tv