BIST 8.966
DOLAR 32,31
EURO 35,06
ALTIN 2.279,62
HABER /  SAĞLIK

Gözaltı morluklarından ışık dolgusu ile kurtulun!

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, gözaltı morluklarının tedavisinde uygulanan 'ışık dolgusu' tekniğinin detaylarını internethaber.com'a anlattı.

Abone ol

Gözaltı torbaları ve gözaltı morluğu yüzde en yaygın görülen estetik sorunların başında gelir.

Bunun sebebi kalıtımsal özellikler, tıbbi rahatsızlıklar ve yaşam tarzı gibi nedenlerle ortaya çıkabilir. Ameliyatsız bir yöntem olan ışık dolgusu ile hem gözaltı torbası hem de morluk tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Peki ışık dolgusu nedir, nasıl uygulanır? 

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk detayları anlattı:

“Gözaltı sorunlarının sebepleri arasında yaş alma, tıbbi rahatsızlıklar, yaşam tarzı, stres ve kalıtımsal özellikler bulunmaktadır. Bu sebeplerden bazıları ya da birkaçı birden gözaltında çökme, torba ve renk değişikliklerine neden olabilir. Gözaltı yüzdeki en hassas bölgeler arasındadır. Deformasyona çok açıktır. Gözlerde oluşan deformasyonlar insanın görünümünü çok etkiler. Gözaltı deformasyonları kişinin olduğundan daha yaşlı, yorgun ve hasta görünmesine neden olur. Bu sorunların ışık dolgusu ile tedavisi mümkün.”

IŞIK DOLGUSU NEDİR?

Işık dolgusu, gözaltında ortaya çıkan estetik sorunların tedavisinde kullanılan ameliyatsız estetik yöntemlerinden biridir. Gözaltındaki mor görünüme neden olan çukurları ve torbaları tedavi edip aydınlık bir görünüm sağladığı için ışık dolgusu olarak adlandırılır. Işık dolgusunda içeriğinde aminoasit, hyaluronik asit, antioksidan, mineral ve vitamin olan özel bir jel kullanılır. Kullanılan bu jel dokuların ve hücrelerin yeniden yapılanmasını sağladığı için gözaltlarında ve çevresinde parlaklık oluşmasını sağlar.

IŞIK DOLGUSU NASIL UYGULANIR?

Işık dolgusundan önce göz çevresine lokal anestezi uygulanır. Anestezinin ardından gözaltı ve göz çevresine dolgu işlemi uygulanır. Kullanılan jel çukurlukların dolmasını sağlar. Bu işlemin genellikle tek seans uygulanması yeterli olur. Kontrol aşamasında gerek görülürse revizyon işlemi yapılabilir. Işık dolgusunun etkisi kalıtımsal özellikler, kullanılan dolgu malzemesinin kalitesi ve dozuna bağlı olarak ortalama 1 yıl devam eder. Gözaltı dokusunda kullanılan jel özel olarak üretildiğinden herhangi bir yan etkisi olmaz. Ancak gözaltı ve çevresindeki deformasyon ileri boyuttuysa yani cerrahi tedavi gerektiren, hamilelerde, alerjik bünyeye sahip olanlarda ya da göz iltihabı gibi rahatsızlıkların olduğu durumlarda uygulanması riskli olabilir.

HASTA NORMAL HAYATINA HEMEN DÖNER

Op. Dr. Güncel Öztürk, ışık dolgusu tedavisi sonrası hastayı bekleyen sürece ilişkin de şunları söyledi:

“Işık dolgusu tedavisinin hemen ardından hasta normal hayatına dönebilir. Işık dolgusu göz çevresindeki estetik sorunların giderilmesinin yanı sıra kırışıklıkların tedavi edilmesini de sağlar. Işık dolgusu sadece göz bölgesinde değil, el ve dekolte bölgesindeki estetik sorunların tedavisinde de kullanılabilir. Işık dolgusunun doğal görünmesi için alanında uzman estetik cerrah ya da dermatologlar tarafından sağlık merkezin bünyesinde yapılması gerekir. Doğal bir görünüme sahip olunabilmesi için en önemli kriter budur.”