BIST 9.802
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.430,37

Göz rengine göre karakter analizi

Göz rengine göre karakter analizi

İsveç'teki Orebro Üniversitesindeki araştırmacılar 428 denekle çok ilginç veriler ortaya çıkartan bir çalışmaya imza attılar.

Göz rengine göre karakter analizi

İsveç'teki Orebro Üniversitesindeki araştırmacılar 428 denekle çok ilginç veriler ortaya çıkartan bir çalışmaya imza attılar. Ulaşmak istedikleri bilgi, göz renklerinin insanların karakterlerini yansıtıp yansıtmadığı yönündeydi. Ve tahmin edin ne oldu? O bilgiye ulaştılar. Göz renkleri gerçekten de insanların karakterleri hakkında bilgiler veriyor. Peki nasıl oluyor da karşımızdaki kişinin göz rengine bakıp da onun karakteri hakkında bilgi alabiliyoruz?

Göz rengine göre karakter analizi

Dr. Anthony Fallone, Edinburgh Üniversitesinde yaptığı çalışmalar ışığında şunları söylüyor; "Göz nörolojik açıdan direkt beyinle bağlantılı bir organ. Hatta beynimizin bir parçası. Beyin organına fiziksel olarak baktığımızda da bunu görebiliyoruz aslında. Beyin aktivitelerimiz doğal olarak gözlerimize yansıyor."

Göz rengine göre karakter analizi

Araştırmalar gösteriyor ki göz rengimiz, beynimizdeki frontal lob ile aynı genden etkilenerek oluşuyor. Yani bizi biz yapan en temel parçacıklar, göz rengimizi belirliyor. Peki hangi göz rengi hangi karakter tipinin bir yansıması? İşte 428 denekle yapılan ve elde edilen sonuçlar:

Göz rengine göre karakter analizi

1. Koyu Kahverengi ve Siyaha yakın gözler:
Doğuştan liderlik özelliklerine sahip ve çok keskin kararlar verebilen karakterler genelde bu göz rengine sahip oluyor. Göz bebeğindeki siyahın çok baskın olduğu bu gözlere sahip insanlar diğer kişiler tarafından daha makbul bulunuyor. Bu da lider olmalarını sağlıyor, yani herkesin üstünde uzlaşmaya varabileceği kişiler koyu kahverengi rengi taşıyorlar. Aynı zamanda bu göz rengini taşıyan insanlar odaklanma konusunda çok başarılı olduklarından genelde sporda başarılı oluyorlar. Herhangi bir müsabakada baştan sona disiplini elden bırakmayan bu insanların derinlerinde taşıdıkları dirayet onları özel yapıyor.