BIST 9.525
DOLAR 32,63
EURO 34,84
ALTIN 2.503,13
HABER /  SAĞLIK

Göz kapağı enfeksiyonu nedir, bitkisel çözüm yolları nelerdir?

Zaman zaman sebebini anlayamadığımız nedenlerden dolayı göz enfeksiyonu rahatsızlığı ile karşı karşıya kalıyoruz. Peki göz kapağı enfeksiyonu nedir neden olur? Detayları elmaelma.com'da

Abone ol

Her ne kadar gözle görülür derecede olmasa bile kirpiklerimizde yap bezelerini bulunduran kıl folikülleri bulunmaktadır. Kirpiklerdeki bu yağ bezelerinin tıkanıp tahriş olmasıyla çeşitli iltihap sorunlarına neden olabilmektedir. Genel anlamda yaşanan bu soruna 'Göz kapağı iltihabı' adı verilmektedir. Peki sıklıkla sorulan göz kapağı enfeksiyonu nedir, neden olur belirtileri nelerdir? gibi soruların cevaplarını elmaelma.com okurları için bir araya getirdik.

Bu sorunun kesin sebebi tam olarak bilinmemektedir fakat bazı faktörlerin göz kapağı iltihabını tetiklediği bilinmektedir. Saç derisinde görülen kepeklerin kirpiklerde de görülmesi, kullanılan ilaçların yan etkisi, kirpik kurdu veya biti, göz makyajına alerjik tepki, gözlerde alerji, gözde bakteriyel enfeksiyon, bu sorunu tetiklemektedir.

Eğer bu sorun tedavi edilmezse ciddi göz iltihaplarına sebebiyet verebilir. Eğer durum böyleyse acilen bir doktora görününüz.  Basit belirtileri evde uygulayabileceğiniz bazı yöntemler ile giderebilirsiniz. Aşağıda bu yöntemlerden bahsedeceğiz. Göz kapağı iltihabı bir hafta 10 gün içinde geçecektir.

GÖZ KAPAĞI ENFEKSİYONUN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Gözlerde yanma, göz yaşarması, gözde batma hissi gözlerin kızarması, bulanık görme, kirpiklerde dökülmesi, kirpiklerde pullanma, kirpiklerin etrafinda sert kabuklanma, göz dokusunun iltihaplanması belirtileri arasında yer almaktadır. Bu durumdan evde doğal bitkisey yöntemlerle de üstesinden gelebilirsiniz...

SİYAH ÇAY POŞET YÖNTEMİ NASIL UYGULANIR?

Siyah çay poşeti anti-inflamatuar ve antibakteriyel özelliği sayesinde göz kapağı iltihabına doğal çözümdür. Yapılan araştırmalar siyah çayda bulunan tanen ismindeki maddenin bakteri üremesini engellediği ve tedavi ettiği görülmüştür. 1 adet sallama siyah çayı sıcak suya koyup 3-5 dk demlemeye bırakın. Daha sonra suyun içinde çıkarın, ılıyınca göz kapağının üzerine koyup 10 dk bekletin.

Kaynak: elmaelma.com