SAĞLIK
09 Şubat 2012 Perşembe 10:530 Yorum1775 okunmaGözleriniz sık sık kanıyorsa bir hekime görünmeniz şart! İşte belirtiler ve almanız gereken önlemler
- Haber
Hemen hepimizin yaşadığı ancak çoğu zaman 'geçer' diye önemsemediğimiz göz kanlanması sorunu birçok göz hastalığının habercisi olabilir.
Dünyagöz Ataköy Hastanesi'nden Dr. Şennur Kalender" Göz kanlanması, üveit, enfeksiyon, ramotolojik hastalıklar ve troid gibi hastalıkların belirtisi olabilir" dedi
Göz kanlanması, gözün beyaz olan kısmının ön yüzeyini örten zar tabaka olarak bilinen konjoktiva yüzeyindeki damarların genişlemesi sonucu oluşur. Çok ender olarak da bu damarlarda olan çatlamalar kanlanmaya neden olur. Kanlanma tek bir gözde, sıklıkla da her iki gözde görülür.
Bazı zamanlar göz yorgunluğu, klimalı, aşırı sıcak veya soğuk ortamlar ya da bilgisayar başında uzun süre çalışmak gibi nedenlerin tetiklediği göz kanlanması, üveit, göz tansiyonu, troid ve ramotolojik gibi ciddi hastalıkların da habercisi olabilir. Dünyagöz Ataköy Hastanesi'nden Dr. Şennur Kalender, göz kanlanmasının ciddiye alınması gerektiğini söyledi.
NEDENİ ARAŞTIRILMALI
Özellikle tek gözde yaşanan kanlanmanın riskli olduğunu ifade eden Dr. Kalender, şu bilgileri verdi: " Kanlanma genelde konjoktiva tabakasını da içeren bir tahrişe veya iltihabi sürece bağlıdır. Göz kuruluğu, allerjik reaksiyonlar, mikrobik durumlar, yabancı cisimler, travma, ani çıkışlı göz tansiyonu, üveit olarak bilinen göz içi iltihabı, kirpik dibi iltihabı, güneşe ve ultraviyole ışıklara maruziyet, sistemik hastalıklar göz kanlanmasının nedenlerinden birkaçıdır. Romatolojik hastalıklar ve tiroid hastalıklarında da gözlerde kanlanmalar görülebilir. Gözde kan oturmaları ise belli bir bölgede yerleşimli olup genelde kol tansiyonun yüksekliğine, travmalara ve ıkınma gibi ani göğüs kafesi basıncı artışına bağlı olarak oluşur. Göz kanlanması ihmal edilmemeli, bir hekime başvurulup nedenleri araştırılmalı" dedi.
AĞRI VE SULANMA VARSA ACİL DURUM
Göz kanlanmalarının özellikle ağrı, sulanma ve görme kalitesinde azalmayla birlikte olduğu zaman acil durum teşkil ettiğini belirten Dr. Kalender sözlerini şöyle sürdürdü: " Tedavi altta yatan etkene göre yapılır. Yabancı cisim varlığında cismin çıkartılması, ani göz tansiyonu varlığında tansiyonun düşürülmesi ve tedavisi, üveitlerde gerekli tedavinin yapılması ve sistemik rahatsızlıkların araştırılması, ultraviyole yanıklarında gözün uygun ilaçlar eşliğinde belirli süre kapatılması gerekir. Göz kızarıklığına neden olan olay göze kimyasal bir sıvının veya gazın gelmesi ise ilk yapılacak olan iş saniyeler içerisinde gözün ve çevresinin bol suyla yıkanması sonrasında en yakın sağlık merkezine ulaşılması olacaktır. Kontakt lens kullanıcılarında olan kanlanma ve ağrılarda kontakt lens kullanımı kesilip en kısa zamanda göz muayenesi yapılmalıdır. Alerjik durumlarda güneş gözlüğü ve gölgelikli şapkaların kullanımı önerilir. Şiddetli alerjik reaksiyonları tedavisi kısa sürede başlanılmalıdır."












3.SAYFAÜnlü yönetmenin burnu kırıldıKöpeğini gezdirirken takılıp düşen emektar yönetmen Memduh Ün'ün burnu kırıldı.
DİĞEROnu evden 30 kişi çıkardıHenüz 19 yaşındaki ve 400 kilo ağırlığındaki Georgia'yı evinden 30 kişilik ekip çıkardı
TERÖRFLAŞ! Kayseri'de bombalı araçla saldırıKayseri'de Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Patlamayla birlikte ortalık savaş alanına döndü.
KÖŞEMübarek bir günde gelen cevabın içinden çıkan'AA Genel Müdürü Kemal Öztürk, İnternet Medyası'nı seviyor mu, dövüyor mu?' yazıma, İletişim Müdürü Kemal Kaptaner imzasıyla itiraz geldi...
DÜNYAEsrarengiz bölgenin sırrı çözülemiyorAtlantik Okyanusu’ndaki Bermuda Şeytan Üçgeni, bu güzergahta sefer yapan uçakların rotalarını değiştiriyor
TERÖRBombalı saldırıdan ilk fotoğraflarKayseri pınarbaşı İlçe Emniyet binasına bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.
FUTBOLBursaspor İsveçli yıldızın peşindeBursaspor'da yönetim, kongre öncesinde görüştüğü isimleri sır gibi saklasa da adaylar ortaya çıkıyor- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
DİĞERBu soruların cevabını bilen kazanıyorBu yarışmayla hem eğlenin hem de bilginizi ölçün. İşte size eğlenceli bir fırsat...
GEZİRegaip Kandili'nde böyle dua edin!Bu gecel Recaip Kandili. Peki ama Üç ayların başlangıcı olarak kabul edilen bu gece nasıl dua edilmelidir?
DİĞERAhmet Kaya ölmedi Pakistan'da yaşıyorTürkçe Olimpiyatları'nın Pakistan finalinde, Ahmet Kaya'nın Giderim adlı parçasını söyleyen genç dinleyenleri mest etti.
3.SAYFASevişirken basılan polis olay olduGünün sıradışı olayının adresi Trabzon. Polis sevgilisi ile arabada sevişirken basılınca ortalık karıştı. - 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- 6
- 7
- 8
- 9
- 10
Tel : +90 212 266 99 99 / Faks : +90 212 266 98 98









































